Review: Yoostar 2: In the Movies

Geschreven door RDJ134 op 06 april 2011 om 22:05 uur

Zo nu en dan zie je media van een game voorbij komen wat bijna gelijk je interesse trekt en na het zien van een paar video’s hield ik Yoostar 2: In the Movies dan ook wat beter in de gaten. Want samen met videogames zijn films mijn grote liefde en passie, dus wat is nog er beter dan wanneer je deze twee kan samenbundelen. Het resultaat was verrassend en teleurstellend tegelijk.Yoostar 2: In the Movies is eigenlijk het beste te omschrijven als een karaokegame met filmbeelden, en dankzij de Microsoft Kinect en de PlayStation Eye en Move word jij in het beeld van een filmscène geplaatst en mag je een memorabele quote er uit gooien of een improvisatie brengen. Wat opvalt is dat Blitz Games een hele hoop filmmaatschappijen heeft kunnen strikken voor meer dan 80 korte fragmenten en daarbij heb je de keuze uit een grote lijst met enkel blockbusters films en een aantal TV-series. Denk hier bij aan 300, The Matrix, American Pie, The Godfather, Star Trek, Forrest Gump, The Hangover, Terminator, Gladiator, Scarface en vele anderen.

Zoals altijd start ik vol verwachting deze game (Xbox 360-versie) op en ging aan de slag. Het menu is lekker simpel gehouden en je kan kiezen uit onder andere een challenge mode waarbij je een aantal scènes moet spelen en een bepaalde score moet halen voordat je verder kan. Of je kan gelijk aan de slag met alle scènes en stages in een quick mode. Maar voor het zo ver is, moet je eerst nog even het één en ander configureren door goed in een omlijning te gaan staan waardoor je console en de game precies weten waar je plaats is voor de op te nemen video. Maar ook het geluid speelt een grote rol en daarom is het beste om je hele geluidsinstelling van de Kinect even opnieuw te doorlopen. Want het komt vaak voor dat de game je stem niet goed verstaat.Hier is ook waar de ellende een beetje begint; het geluid werkt soms niet en vooral het weergeven van jezelf op het beeld is matig tot zelfs slecht te noemen. Zo had ik de diverse keren dat ik de game testte (ochtend, middag, avond) last van dat er wat achtergrondbeeld meekwam en het hierdoor leek alsof ik een soort van aura om me heen had. Maar goed, tijd voor het echte werk, het naspelen van films. Het is zo simpel als wat: je selecteer een stukje uit een bekende film en spreek de getoonde tekst op het scherm na, hierna krijg je een beoordeling aan de hand van een aantal sterren. Het rare is dat ik ondanks mijn matige Engels de tekst prima uitsprak maar ik toch een lage rating kreeg. Maar ook zo nu en dan kreeg ik juist weer een hoge rating terwijl ik het slecht uit mijn mond kreeg... Ook is het mogelijk om te improviseren, wat uiteraard leidde tot de meest hilarische momenten. Want Spartanen dissen dat ze in Pampers rondlopen en de acteur op het scherm strak in zijn rol blijven zien is natuurlijk priceless te noemen. Om maar te zwijgen over gekke stemmetjes die je kan gebruiken. Dikke pret op en top.

Filmpjes zijn overigens te delen via de Yoostar-website en via het in-game menu kan je kijken naar inzendingen van andere mensen. Hierbij zitten niet alleen hele goede maar ook hele leuke dingen, zoals een vrouw die als een malle staat te dansen bij een fragment uit King Kong. Blitz Games wilt het wel allemaal gezellig en fatsoenlijk houden en past dan ook met harde hand censuur toe op de inzendingen. Daarom is het ook heel moeilijk om een leuke video online te krijgen en te delen, aan de andere kant wel begrijpbaar omdat je anders met een hoop ranzigheid of andere ongein geconfronteerd kan worden.

Conclusie

Blitz Games heeft een matige game voor de filmliefhebbers op de markt gezet en door in scène (hoe ironisch) gezette trailers de indruk gewekt van een hogere kwaliteit die simpelweg niet aanwezig is. Ondanks een aantal minpunten is dit een hele leuk fun game voor elke filmliefhebber, want zeg nou eerlijk: hoe lekker is het om “THIS IS SPARTAAAAAAAAAAA” te roepen terwijl je op je eigen TV te zien bent. Qua singleplayer is de game goed te doen, maar komt pas echt goed tot zijn recht om met een paar vrienden en vriendinnen (en de nodige alcoholische versnaperingen) een avondje filmkaraoke te spelen. Het basisidee van Yoostar 2: In the Movies is zeer goed, alleen komt het technisch nog niet helemaal lekker er uit. Gezien de grote support van diverse filmstudio’s zal een derde deel er zeker gaan komen. Maar goed, om een lang verhaal kort te maken: een matige 5.5. *CUT*
Onze score 55

Reageer

Artikelinformatie

Recente nieuwsberichten van Yoostar 2: In the Movies Naar het profiel

Laatste nieuws

Naar het archief