Artikel: EntertainmentTips / 17 - 23 mei

Radical 16 mei 2010 om 23:41 uur

Welkom bij een gloednieuwe rubriek op Eigenwereld.nl. Sinds woensdag 10 februari dit jaar brengen we je al het laatste nieuws tot diep in de nacht en brengen we meer dan alleen maar het kant en klare nieuws, maar proberen we ook echt wat vernieuwende dingen te brengen. Als vaste rubriek hebben we al de Vanavond op TV die we proberen dagelijks aan te bieden en nu willen we ook vooruitkijkend op de week vertellen wat er staat te gebeuren.

1: Finale van Lost (23 mei)
Lost staat bij mij absoluut hoog op de lijst van favoriete series, alleen loop ik wat betreft dit laatste seizoen erg achter. Waar RDJ134 tot op de episode nauwkeurig bij is, wacht ik tot alles is uitgezonden om het daarna in zo??n kort mogelijke tijd achterelkaar door te kijken. De serie heeft vele fans gekregen sinds het in september 2004 begon met de eerste aflevering. Inmiddels zijn we bij seizoen 6 aangekomen en wordt er op 23 mei de laatste aflevering uitgezonden in Amerika. Hiermee komt er een einde aan een fantastische serie dat bol staat van de details die in elkaar grijpen. Speciaal hiervoor is de laatste aflevering genaamd ??The End? niet zomaar een dubbele aflevering, maar eentje die nog eens verlengd wordt met 30 minuten, waarmee de finale van Lost twee uur in beslag zal namen.2: Red Dead Redemption (21 mei)
De makers van Grand Theft Auto IV zijn terug en keren naar het Wilde Westen toe moet Red Dead Redemption. De open wereld zal ook in deze titel een grote rol gaan spelen, want je kunt wederom staan en gaan waar je wilt. Van A naar B kom je deze keer met behulp van een paard en zwemmen is er deze keer ook niet bij sinds hoofdpersoon John Marston niet zwemmen kan. Hoe je dit spel wilt gaan spelen is geheel aan jou, want of je nu het hoofdverhaal of de zijmissies volgt of gewoon lekker op verkenning gaat maakt helemaal niks uit.3: Prince of Persia: The Sands of Time (19 mei)
Na lange tijd komt er weer eens een gameverfilming aan die naar verwachting goed moet scoren. De film is bij onze Oosterburen en in het Verenigd Koninkrijk inmiddels al een tweetal weken in de bioscoop te zien en komt daar met een goede voldoende mee weg. De men kritiek besmeurde Jake Gyllenhaal uit onder andere Jarhead en helaas ook Brokeback Mountain speelt de Perzische prins in de film. De reden van alle kritiek is dat hij te ??blank?? zou zijn voor de lichtgetinte prins zoals we die kennen uit de games. Voor wie na het kijken van de film nog niet klaar is met zijn avonturen, kan op 21 mei ook de game The Forgotten Sands kopen voor elk bekend platform.4: Sherlock Holmes (18 mei)
De film Sherlock Holmes is alweer een tijdje geleden in première gegaan in de bioscoop, maar dat is dan ook niet de reden waarom ik de film meepak in deze lijst. De echte reden is namelijk dat de film dinsdag officieel uitkomt op dvd en Blu-Ray en dus ook thuis in volle glorie bekeken kan worden. De verhalen uit de bioscopen zijn gemengd, want er is een groot verschil waar te nemen in de meningen, want de één vindt het een zeer goede film terwijl de ander het een voldoende zou geven. Een tip meegeven is dus lastig, omdat het je blijkbaar moet liggen. Op ons forum is er ook een wisselende mening over de film, terwijl RDJ134 je hem zou aanraden.5: Trailer van de week: LittleBigPlanet 2 (10 mei)
Waar we voornamelijk vooruitblikken op de komende week, sluiten we af met een terugblik op de afgelopen week. Deze keer is het de Trailer van de Week en het staat wel buiten kijf dat dit de debuuttrailer van LittleBigPlanet 2 moet zijn. Dat RDJ134 na het bekijken van de trailer nog maar twee woorden in de vorm van ??mega vet? wist uit te brengen zegt al genoeg. In de basis gaat dit deel verder waar het gebleven is, maar is het zoveel uitgebreider dat de te maken levels enorm vet kunnen gaan worden indien je de skills bezit om het te maken.

Reageer