Artikel: EntertainmentTips / 24 - 30 mei

Radical 23 mei 2010 om 20:37 uur

Vorige week zijn we begonnen met de rubriek EntertainmentTips en de eerste reacties zijn positief. Ondanks dat moet het natuurlijk ook een kans gegeven worden, dus we gaan sowieso nog eventjes door met het behandelen van aankomende entertainment releases. Deze keer is er wederom veel kwaliteit dat ons te wachten staat, dus dat wordt weer keuzes maken.

1: Green Day: Rock Band (15 mei)
Het klopt inderdaad dat dit de EntertainmentTips van 24 tot en met 30 mei is, maar wanneer iets het vermelden waard is dat iets ouder is, dan schromen wij niet om dat ook gewoon te behandelen. Het was zaterdag 15 mei toen heel stilletjes de openings cinematic van Green Day: Rock Band werd vrijgegeven. Om de variatie er in te houden dus even wat lekkere rock van deze Californische band, waarvan een speciale Rock Band gaat komen. Net als van The Beatles en zoals Activision het regelmatig met Guitar Hero doet met behulp van onder andere Metallica, Van Halen en Aerosmith, komt EA dus gewoon met Green Day. De release staat op dit moment op 11 juni voor de Xbox 360, Wii en PlayStation 3.2: UFC Undisputed 2010 (28 mei)
Nadat THQ in mei 2009 met UFC 2009: Undisputed kwam, komen ze 28 mei van dit jaar met een nieuw deel. Regelmatig komen er trailers voorbij en krijgen we wat meer te zien van deze game, maar vrijdag is toch echt de dag dat we zelf aan de slag kunnen. THQ heeft met deze vechtsport een nieuwe markt aangeboord in het genre der sportgames en als zelfs EA er geld in ziet door met een MMA-titel te komen, geeft dat al wat te kennen. De grootste veranderingen in dit tweede deel zijn de aangepaste besturing, nieuwe stijlen als karate en Grec-Roman worstelen, nieuwe arena's en andere kleine details in onder andere MMA-kleding.3: Sex and the City 2 (27 mei)
Sex and the City is oorspronkelijk begonnen in 1998 als een tv-serie en New Line Cinema zag daar wel een film in. Toen de film in 2008 in de bioscoop verscheen, werd hij matig ontvangen door pers en publiek. Veelgehoord commentaar is dat de serie op tv beter tot zijn recht komt dan in een film van twee en een half uur. Ook de duur van de film was voor onder andere The New York Times reden tot klagen. Aanstaande donderdag komt HBO Films met een vervolg, waarbij de hoofdrollen nog vertegenwoordigd worden door de oude cast, dus voor de mensen die het eerste deel gezien hebben en fan zijn van de serie dus een feest van herkenning.4: The Imaginarium of Doctor Parnassus (25 mei)
Eén van de meest vage films die je je kunt voorstellen komt dinsdag 25 mei uit op dvd en Blu-Ray. Met de tongtwister The Imaginarium of Doctor Parnassus als titel weet je totaal niet waar je mee te maken gaat krijgen, dus een korte uitleg is op zijn plaats. Het gaat om een onsterfelijke man Doctor Parnassus die samen met zijn dochter en hulpje de dromen van mensen werkelijkheid kan laten worden. Het enige probleem is dat er weinig klanten komen en dat de betrouwbaarheid erg aan het inzakken is. Daar tussendoor komt ook nog eens dat hij geplaagd wordt met weddenschappen met Mr. Nick en dat zijn dochter bijna 16 wordt en op die leeftijd haar toekomst beslist wordt. Mr. Nick weet Parnassus te strikken om een wedstrijd als eerste vijf zielen te verzamelen door dromen van mensen uit te laten komen. Wat volgt is een enerverend sprookjesverhaal wat je twee uur vast grijpt.5: Première van de Week - A Nightmare on Elm Street (20 mei)
Vorige week hadden we als afsluiter de Trailer van de Week en die eer ging naar de aankondigingstrailer van Sony's LittleBigPlanet 2. In deze editie vervangen we dat door de Première van de Week met A Nightmare on Elm Street. De 2010-editie die op afgelopen donderdag 20 mei in première ging is een remake van het in 1984 verschenen gelijknamige deel. Destijds was het negentig minuten griezelen geblazen en daar is nu dus een mooiere vervanger voor verschenen. Het enige probleem is dat de echte filmliefhebbers totaal niet zitten te wachten op misbakken remakes, omdat ze het origineel een warm hart toedragen. Op het moment is de pers overwegend negatief over de film, zo spreekt de Chicage Tribune dat het met de huidige standaard helemaal niet zo indrukwekkend meer is als in 1984. Desondanks zijn wij gewoon benieuwd geweest naar hoe de film zich als remake zou ontpoppen en vandaar de keuze voor Première van de Week.

Reageer