Artikel: EntertainmentTips / 31-05 - 6 juni

Geschreven door Radical op 30 mei 2010 om 14:45 uur

Het is weer zondag en dat betekent dat we voor de derde week met EntertainentTips komen op Eigenwereld.nl. Deze keer pakken we de laatste dag van mei mee en dat betekent automatisch dat ook de eerste dagen van juni weer voor de deur staan. Laat ze echter je doorgang naar buiten niet teveel belemmeren, want het zou vervelend zijn als je elke dag via het badkamerraam naar buiten moet klimmen.

1: Call of Duty: Modern Warfare 2 - Resurgence map pack (3 juni)
Zoals elke week beginnen we in het stramien altijd met iets dat niet per se tijdsgebonden hoeft te zijn en deze keer is dat toevallig wel het geval. Op 3 juni, wat dus binnen de afbakening van dit artikel valt, komt Activision met de tweede map pack voor Call of Duty: Modern Warfare 2. Net zoals bij de Stimulus Map Pack zal het weer gaan om vijf nieuwe maps waarvan Vacant en Strike remakes zijn en Trailer Park, Carnival en Fuel gloednieuw. Wat ook hetzelfde zal zijn is dat de Xbox 360 tijdelijk de eer krijgt als enige de maps te hebben, maar later zal het ook de PC en de PS3 bereiken. Oja, niet geheel onbelangrijk is dat de prijs voor de Resurgence Map Pack het schrikbarende bedrag van €15 gaat kosten.2: SBK X Superbike World Championship (4 juni)
Het was even wat werk om een geschikte game te vinden voor deze derde editie van EntertainmentTips, maar uiteindelijk is ons oog toch gevallen op SBK X Superbike World Championship. Deze nietszeggende naam voor velen is eigenlijk de tegenhanger van MotoGP en waar die serie de charme verloor sinds MotoGP 08 in handen viel van Capcom en THQ moest stoppen, verzorgt Black Bean sinds die tijd de games van motorsport SBK. Het verschil qua sport zit hem er in dat er in tegenstelling tot het echte MotoGP gewoon aangepaste straatmotoren gebruikt worden, terwijl het principe verder in grote lijnen gelijk is. Hoewel de kwaliteit van SBK door de hoge standaard van THQ wat minder leek, hebben ze voor de 2010-editie, mede dankzij Capcom, de kans om veel motorraceliefhebbers te gaan trekken naar hun gameserie.3: Repo Men (3 juni)
Nadat in 1984 de eerste Repo Men op de markt verscheen, heeft het tot deze week geduurd tot er een vervolg kwam. Nouja, een vervolg, na zoveel jaar is de filmindustrie dusdanig veranderd, dat er van het eerste deel weinig meer over is. Waar het eerste deel redelijk goed werd ontvangen, zijn er dankzij internet over dit deel toch wat negatieve noten op te vangen. Veelgehoorde kritiek van onze Nederlandse kant is dat Carice van Houten, met zeer goed werk in Komt een vrouw bij de dokter en De gelukkige huisvrouw, nog niet echt gewaardeerd in Amerika. Als we de nationale trots wat opzij schuiven, blijft er een actievolle film over waarbij premiejagers Remy (Jude Law) en Jake (Forest Whitaker) voor het technisch vernuft van een organenproducent op pad moeten om eigendommen terug in handen te krijgen.4: Alice in Wonderland (1 juni)
In de week dat we met Eigenwereld.nl begonnen, hadden we direct al te maken met het gerommel omtrent de film Alice in Wonderland. Bioscoopexploitanten waren namelijk niet te spreken over het idee van Disney om na drie maanden al te komen met een dvd-release. Pathé en Minerva (Must See) wilden daarom de film in eerste instantie boycotten, maar Pathé kwam daar een halve maand later toch op terug door de film toch wel te tonen. Ondanks dat scoort de film belachelijk goed, maar critici denken dat het voornamelijk komt doordat 3D nog niet thuis te ervaren is en je dus afhankelijk bent van de beperkte draaitijd in de bioscoop en vanwege de hogere prijs die voor 3D-films gevraagd wordt. Desondanks is het niets om te schamen als je rond de miljard hebt omgezet. Deze week ligt dus de film in de winkels op dvd en Blu-Ray en voor €28 euro is er zelfs een combopack waarmee je beide versies krijgt, zodat je overal de film kijken kunt ongeacht de aanwezige afspeelapparaten.5: Evenement van de Week: Pinkpop 2010 (28, 29 en 30 mei)
Bij dat vaste stramien waar ik het bij nummer 1 al over had, hoort ook een Beste van de Week. In het verleden hebben we al de gametrailer en de première genomen en om toch ook wat aandacht te besteden aan Pinkop waar dat in de vorige EntertainmentTips niet gebeurde, hebben we besloten om het deze keer over het Evenement van de Week te hebben. Dit hele weekend is Landgraaf namelijk roze gekleurd voor de 41ste editie van Pinkpop verspreid over drie dagen, namelijk vrijdag tot en met vandaag. Grote namen keren elk jaar naar Nederland toe om op te treden en vandaag staat bijvoorbeeld The Prodigy nog op het programma en voor de thuisblijvers is er op Nederland 3 om 19.00 uur een uur coverage en vanaf 21.55 uur tot diep in de nacht een aaneengesloten, lange uitzending vanaf Landgraaf.

Reageer

Artikelinformatie

Recente nieuwsberichten

Geen resultaten gevonden. Dit bericht is niet gekoppeld en wordt beschouwd als een algemeen bericht.

Laatste nieuws

Naar het archief