Special: GTA: Vice City 10 jaar

Geschreven door Gtamen op 29 oktober 2012 om 01:00 uur

Dinsdag 29 oktober 2002. De dag dat Grand Theft Auto: Vice City voor het eerst het licht zag en voor vele gamers het begin was van één van de meest legendarische games aller tijden. De 80's setting, humor, Tommy Vercetti himself en nog een hele hoop andere dingen maken deze game zo verschrikkelijk goed en gedenkwaardig.Het verhaal begint met een drugsdeal die verkeerd afloopt. Leuk detail: in GTA: Vice City Stories speel jij de persoon die wordt doodgeschoten, Victor ‘Vic' Vance. Het speelt zich twee jaar voor de gebeurtenissen in GTA: Vice City af. Hij wil niks te maken hebben met drugs en dat soort dingen. Twee jaar later wordt hij in een cokedeal doodgeschoten. Nadat je de kogels hebt ontweken moet je je verantwoorden bij je baas, Sonny Forelli. Hij is niet zo blij dat je zijn geld en coke kwijt bent en zo begint het verhaal van GTA: Vice City.Als GTA: Vice City ergens aan herinnerd wordt, is het wel Tommy Vercetti. Zijn cynische humor en machohouding die voor niemand bang is maken hem het legendarische personage dat hij is.

“I did your wife, you poor bastard”

“Who does this guy think he is? Now I gotta dress like a chump as well as hang out
with him? I like this shirt.”

“What did I do wrong in a past life?”
GTA: Vice City was de doorbraak voor GTA. GTA III was revolutionair, maar GTA: Vice City maakte GTA zoals het nu is. Het is de favoriete GTA van vele fans en gamers. Ikzelf kan nog steeds niet kiezen tussen de beste GTA, want er zijn te veel dingen die GTA: Vice City beter maken dan GTA III en GTA San Andreas. Er zijn heel veel dingen die GTA: Vice City gedenkwaardig maken. Het is letterlijk te veel om op te noemen en dat zou dit stukje veel te groot maken.

Mijn grote dank gaat uit naar Rockstar Games, Rockstar North en alle andere mensen die hebben meegewerkt aan het doorgaan van de GTA-serie. Als dit niet gebeurd was hadden wij een hele toffe serie moeten missen die vele gamers uren van plezier heeft gegeven (en nog steeds geeft).

Reageer

Artikelinformatie

Recente nieuwsberichten van Grand Theft Auto: Vice City Naar het profiel

Laatste nieuws

Naar het archief