Artikel: EntertainmentTips / 12 - 18 november

Radical 11 november 2012 om 19:37 uur

De reeks EntertainmentTips vond zijn oorsprong op 16 mei 2010 en heeft toen een aantal weken stand gehouden. Inmiddels is het einde van 2012 ingezet en is besloten om deze destijds gewaardeerde reeks nieuw leven in te blazen. Alles wat voor de aankomende week het melden waard is zal hierin de revue passeren. Traditiegetrouw is het een mooie periode om op vooruit te kijken, want er staan knallers op liefhebbers te wachten.

1: Call of Duty: Black Ops II (13 november)
Call of Duty is sinds 2003 niet meer uit het straatbeeld weg te denken. In april 2010 liepen de gemoederen even hoog op toen er problemen ontstonden binnen Infinity Ward, waardoor gevreesd werd voor de serie. Met Black Ops II is het de beurt weer aan Treyarch en dit deel borduurt voort op het eerste Black Ops-deel uit november 2010. Deze maandagnacht organiseert Activision de lancering van de game en Eigenwereld.nl zal daarbij aanwezig zijn. Hoewel de kampen tussen Infinity Ward en Treyarch nog immer bestaan, zal Black Ops II ongetwijfeld een multiplayerhit worden zoals elk jaar nog het geval is.2: Sinister (14 november)
Sinister draait om de misdaadauteur Ellison Oswalt (Ethan Hawke, onder andere Training Day). Hij is op zoek naar een nieuw verhaal en besluit een onopgeloste zaak te onderzoeken. Samen met zijn gezin verhuist hij naar de plek des onheil en ontdekt hij schokkende videobeelden. Hij besluit de nieuwe aanwijzingen te volgen en al snel gebeuren er rare dingen in het huis. Binnen het horrorgenre zorgde Insidious (2010) met het idee van een spookhuis al voor een vernieuwde insteek en dat idee hebben ze ook voor Sinister gebruikt. De director Scott Derrickson heeft eerder met The Day the Earth Stood Still (2008) niet een hele sterke indruk achtergelaten, maar de eerste verhalen van Sinister zijn veelbelovend te noemen en vanaf 14 november in de bioscoop te zien.3: Ice Age 4: Continental Drift (14 november)
In de zomer is de vierde Ice Age in de bioscopen gaan draaien en vanaf deze week komt de film ook uit op dvd en Blu-ray. De filmreeks is vanaf het eerste deel al pure fun en als animatiefilm steekt het allemaal goed in elkaar. 20th Century Fox heeft vanaf het begin het vetrouwen gehad in Blue Sky Studios en met dit vierde deel is een deel van de magie wel verdwenen, maar heeft desondanks veel geld opgehaald in de bioscopen. Een echte familiefilm voor de kleintjes, maar ook voor volwassenen een hele vermakelijke film. Eigenlijk is het gewoon anderhalf uur vermaak in een heel gelikt jasje.4: Skyfall (7 november)
Afgelopen week verscheen er een featurette van Skyfall over de vrouwen die een rol hebben gekregen in de nieuwste James Bond. Een week geleden heb ik de film zelf in de bioscoop gezien en dit was zeer indrukwekkend. De film is de verkoophit van dit moment voor veel bioscopen. Als je de film nog niet hebt gezien, dan reden te meer om eerst naar de bioscoop te rennen alvorens je de featurette gaat kijken. Er komen namelijk wat clips in naar voren die je mogelijk nog niet wilt zien. Voor wie de film al wel heeft gezien, is dit een mooie achtergrondvideo met alle vrouwen die in Skyfall zitten.5: Red Dawn (6 november)
Afgelopen dinsdag verscheen er een nieuwe trailer van de remake van Red Dawn uit 1984. In het origineel werd Amerika aangevallen door Rusland en Cuba, alleen krijgen ze te maken met de guerrilla van scholieren die zich hebben verscholen in de bergen. Tegenwoordig is het helemaal hip om remakes te maken, net zoals de game-industrie dat volop aan het doen is door HD-remakes uit te brengen. De clip die verschenen is komt uit de remake, welke over twee weken in de bioscopen gaat draaien. De kans dat de film de cultstatus van het origineel bij verre niet gaat halen is groot, maar meer om het origineel te eren behandelen we de remake even.

Reageer