Artikel: EntertainmentTips / 7 - 13 juni

Radical 06 juni 2010 om 12:00 uur

Een nieuw maand vraagt uiteraard weer om een nieuwe EntertainmentTips op Eigenwereld.nl. Uiteraard weer vaste prik op de zondag en wel op 6 juni. Hoewel het mooie weer menig lezer bij veel vormen van entertainment uit de buurt zal blijven of er minder mee bezig zijn, is er voor de mensen die de gaatjes goed willen besteden en voor degene die sowieso nog opvulling zoekt weer genoeg te beleven deze week.

1: Jewel - Sweet and Wild (8 juni)
Muziek heeft in de EntertainmentTips tot nu toe niet de meeste aandacht gekregen, maar daar hebben we deze week goed ons best op gedaan en we hopen dan ook het een beetje in de smaak valt. Ons oog is namelijk gevallen op het nieuw album Sweet and Wild van Amerikaanse Jewel. Recentelijk verscheen er in januari al de single met de naam Stay Here Forever, dus het kan goed zijn dat je die wel eens langs hebt horen komen op de radio. Daarnaast is het ook mogelijk dat het je bekend kan voorkomen uit een film, want Valentine's Day gebruikt dit nummer namelijk in de soundtrack. We weten nog niet of het album net zo goed gaat zijn als de single, maar daar zullen we snel genoeg achterkomen.2: Super Mario Galaxy 2 (11 juni)
Ondanks dat het een unicum is dat Nintendo meerdere Super Mario-games voor een en hetzelfde platform heeft gemaakt, is de basis nog steeds van dusdanig hoog niveau dat het helemaal geen schande is om twee en een half jaar na dato met vrijwel hetzelfde concept te komen in de vorm van een deeltje twee. Uiteraard is er nagedacht over de game en zit het spel vol nieuwe werelden en zodoende nieuwe puzzels en ervaringen. Er zal weer flink vaak gewisseld moeten worden tussen karakters, want alleen als loodgieter kom je niet ver, dus zo nu en dan moet je verder als geest of bij om door muren te gaan of hogerop te komen. De grafische stijl is gewoon hetzelfde gebleven en samen met de goede gameplay van het origineel een aanstekelijk vrolijke deuntjes is dit voor de mensen met een Wii absoluut een aanrader om in huis te halen of misschien zelfs wel om er een Wii voor aan te schaffen indien je op het juiste moment zat te wachten.3: The A-Team (10 juni)
Het is al eerder gedaan bij The Dukes of Hazzard en Starsky & Hutch, maar nu moet ook The A-Team uit de jaren 80 er aan geloven: een filmvariant met de techniek van de eenentwintigste eeuw. De acteurs die gecast zijn, zijn vanwege de grote tijdspanne vervangen door totaal andere acteurs, dus verwacht Mr. T als B.A., maar Quinton Jackson uit de UFC-scene. Gelukkig hebben ze wel goed nagedacht bij de casting, want er is geprobeerd om zoveel mogelijk aan te sluiten op de tv-serie. Dat dit vrijwel onmogelijk is om dat vlekkeloos te doen zul je voor lief moeten nemen en wie er, ondanks dat je de serie geweldig zou vinden, niet op zit te wachten daardoor zal de film ook zeker niet kunnen gaan waarderen. Zoals al aangehaald hebben ze voor B.A. gezocht bij UFC en daar Jackson gevonden, maar ook de uit Star Wars afkomende Liam Neeson zet Hannibal goed neer. Wat dan weer grappig is, is dat de echte Face en Murdock een kleine cameo hebben in de film, al spelen ze de echte rol niet zelf.4: A Single Man (8 juni)
De film is nadat vier maanden geleden in première ging in de bioscoop gereed voor de losse verkoop en het is tevens de meest interessante nieuwe film die aankomende week zal uitkomen. A Single Man is eigenlijk gewoon wat de titel je laat denken, namelijk een man alleen. Het vervelende voor hem is alleen dat hij alleen is in de zin van weduwnaar en probeert om zijn dagelijkse leven in LA weer op gang te krijgen. De cast van de film is geen lijst waar je op zult kunnen kwijlen, hooguit dat je Julianne Moore herkent uit bijvoorbeeld het min of meer geflopte Hannibal uit 2001. Desondanks weten alle acteurs het erg geloofwaardig te maken en verwacht ook absoluut niet teveel actie, want daar is het een dramafilm voor. Dat geldt ook trouwens voor de mensen die nieuwe films in een oud jasje niks vinden, want in de stijl, de muziek en de setting is geprobeerd authenticiteit te laten overheersen, maar de charme van een echt oude film komt hiermee natuurlijk niet naar voren.5: Content van de week: Resurgence Map Pack (3 juni)
Vorige week stond de Resurgenve Map Pack van Call of Duty: Modern Warfare 2 ook al in onze EntertainmentTips, maar deze keer hebben we wederom voor dit pakket gekozen onder het mom van content van de week. RDJ134 is ondertussen druk bezig om zijn derde prestige te halen en is erg te spreken over de ietwat dure maps. Voor vijftien euro kun je vanaf Xbox Live, later dit jaar ook voor de PC en PS3, vijf nieuwe maps binnenhalen. Ondanks het feit dat twee daarvan remakes zijn uit de vorige Modern Warfare, heeft Infinity Ward ondanks de leegloop de velden toch naar een hoger niveau kunnen tillen wat details en graphics betreft.

Reageer