Artikel: EntertainmentTips / 19 - 25 november

Radical 18 november 2012 om 01:56 uur

Vorige week werd EntertainmentTips weer nieuw leven in geblazen en dat is natuurlijk niet voor een eenmalige cameo of iets dergelijks. Deze komende week staan er ook weer genoeg leuke dingen op stapel en natuurlijk worden de highlights van afgelopen week nog even een keer behandeld. Met de feestdagen voor de deur is dit sowieso een drukke periode, dus zeker nu is er veel meer dan dit.

1: Hitman: Absolution (20 november)
Agent 47 staat er om bekend een meedogenloze moordenaar te zijn. Toen in 2000 IO Interactive nog een toonaangevend bedrijf was, was Hitman: Codename 47 het begin van een enerverende franchise. Met het tweede deel Silent Assassin werd je geduld echt op de proef gesteld, omdat gezien worden vrijwel altijd de dood tot gevolg had. De serie weet altijd door de liefhebber nog waardering te krijgen, alleen heerst er een gemixt gevoel. Met Hitman: Aboslution proberen IO en Square Enix het concept van Blood Money voort te zetten. Dat houdt in dat geduld weer een schone zaak zal zijn, maar dat creatief moorden door gebruik te maken van de omgeving zijn vruchten zal afwerpen.2: Total Recall 2012 (21 november)
Total Recall 2012 is een remake van het in 1990 verschenen origineel, en voor RDJ134 was de enige reden om naar de bioscoop te gaan voor deze film het feit dat het ook in 3D te zien was deze zomer. 3D en tieten, zo stelde hij, is iets dat een man kan lokken. Nu komt de film ook uit op dvd en uiteraard Blu-ray en kan de liefhebber van hersenloze actiefilms kijken hoe de wereld opgedeeld is in twee delen na de Derde Wereldoorlog. Wanneer besloten wordt om Rekall, een bedrijf voor kunstmatige geheugenimplantaten, opnieuw op te starten, en uiteraard gaat alles mis. Er wordt namelijk besloten door doorstarter Douglas Quaid (Colin Farell, onder andere Phone Booth (2002) en In Bruges (2008)) om het geheugen van een speciaal agent in te lezen.3: Donnie Brasco (21 november)
Donnie Brasco is een film uit 1997 en de reden dat hij in dit artikel staat, is omdat de film nu op Blu-ray gaat verschijnen als Sony Home Entertainment Classic. De film zelf is een absolute aanrader voor wie houdt van een maffiafilm. Het verhaal is gebaseerd op echte gebeurtenissen waarbij de grens tussen plicht en trouw steeds vager begint te worden. Wanneer een undercoveragent namelijk moeilijke beslissingen moet nemen tussen de New Yorkse maffiafamilie of zijn meerdere, begrijp je dat dit kan gaan botsen. Tevens speelt de vrolijke vriend Johnny Depp (onder andere Pirates of the Caribbean en Alice in Wonderland) hierin samen met de legende Al Pacino (onder andere The Godfather, Scarface en Heat) een hoofdrol. Voor wie de film al kent en graag nog een keer wilt zien of voor wie dit voor zijn bewustwordingstijd is, haalt met de Blu-ray natuurlijk een opgepoetste HD-versie in huis.4: Grand Theft Auto V (14 november)
In de artikelserie EntertainmentTips is niet alleen ruimte voor aankomende releases, maar ook voor zeer noemenswaardig materiaal van de afgelopen week. Zonder twijfel was het verschijnen van de tweede trailer van Grand Theft Auto V een hoogtepunt. De orkaan Sandy in New York zat even in de weg voor de geplande release, maar uiteindelijk is hij toch verschenen. In de tweede trailer zien we Rockstar Games veel pronken. Een overview over de stad begint het al mee en het vervolgt met een hoop ruzie en bad guys die genieten van hun luxe. Dit wordt afgewisseld, net zoals bij Grand Theft Auto IV, met actiemomenten en beelden van een levendige stad.5: Castlevania (13 november)
Op de website wordt regelmatig aandacht besteed aan zaken als graffiti, urban exploration en andersoortige interessante dingen. De afgelopen week verscheen er weer een foto van een wel heel vet uitgewerkt graffitiontwerp. Sommige mensen zijn er zo bedreven in, dat de meest bizarre creaties het levenslicht zien. Ook zijn de meeste writers gek op comics en videogames en van laatstgenoemde categorie verscheen een foto. Helaas is niet bekend waar de graffiti is en ook niet wie het gemaakt heeft, maar alleen dat de writer zich aangesproken voelde door Castlevania. De maker vragen zal dus helaas ook al niet lukken, dus moeten we het doen met de übervette foto.

Reageer