Artikel: Welkom bij Eigenwereld.nl V2

Geschreven door Radical op 04 januari 2013 om 21:52 uur

Het is bijna drie jaar geleden dat Eigenwereld.nl is gelanceerd. Afgelopen maanden is hard gewerkt om de website in een nieuw jasje te hijsen en vandaag is het moment aangebroken om daadwerkelijk te lanceren. Wat je nu ziet is dan ook de tweede versie van Eigenwereld.nl en we heten je dan ook graag welkom op de nieuwe site.

Eigenwereld.nl is op 10 februari 2010 gestart vanuit een initiatief van RDJ134 en mij, Radical (met dank aan Shamrock voor de geniale naam en het ter beschikking stellen van het domein). Het idee is ongeveer drie weken ervoor ontstaan en vanaf dat moment zijn we als een malle aan de slag gegaan. Het waren drie drukke weken om de site klaar te stomen voor de lancering en dat is toen aardig gelukt wat ons betreft.

In de bijna drie jaar tijd hebben we hard gewerkt aan een stabiele basis en dat heeft het afgelopen jaar zijn vruchten afgeworpen. Op het gebied van reviews zijn we de voorgaande jaren ruimschoots voorbij gegaan. Ook op het gebied van films hebben we een grote slag gemaakt. De komende maand zul je heel veel filmreviews tegen gaan komen. Daarna begint ook het gamejaar weer op gang te komen en zullen we zoveel mogelijk games te bespreken. Uiteraard blijft ook het nieuws op alle fronten, inclusief de minder mainstream berichten, gedekt. Zo hoef je niks te missen en krijg je daarbij ook wat luchtig nieuws om gewoon van te genieten. Op het gebied van reviews, artikelen en nieuws hoef je je dus geen zorgen te maken en blijf je goed zitten bij ons.

De grootste verandering met V2, is dat de frontpage meer ruimte heeft voor artikelen. Voorheen was het zo dat er één artikel in de spotlights stond en in een drukke periode zorgde dit voor een snelle afvloeiing. Het was even puzzelen, want we wilden niet dat het nieuws weggedrukt zou worden. De goede balans denken wij gevonden te hebben in een dynamisch paginasysteem. Ellenlang scrollen is daardoor niet nodig en toch kan er veel nieuws weergegeven worden. Deze manier van weergeven wordt op meerdere pagina's toegepast en moet je navigeren aangenamer maken.

Een andere verandering, is dat nieuws en artikelen niet alleen maar onzichtbaar gekoppeld zijn, maar dat er ook heel snel naar het profiel gesurft kan worden. Aan de rechter kant is namelijk ruimte gemaakt voor de laatste nieuwsberichten van de koppeling en wordt eveneens het laatste nieuws weergegeven. Zo kun je snel het laatste nieuws door zonder weer helemaal terug te hoeven naar de frontpage. Bij V1 was dit probleem er niet, omdat links de nieuwsbalk altijd bleef staan. In V2 is dat op een andere manier weergegeven, maar het resultaat is hetzelfde.

Tot slot hebben we ook gekeken naar de reactiemogelijkheden. Op de oude website was het alleen mogelijk om met een forumaccount te reageren. In V2 is dit systeem aan de kant gezet en is er een nieuwe manier om te reageren gekomen. Hiervoor hebben we het systeem van IntenseDebate uitgekozen. Dit systeem maakt reageren op drie manieren mogelijk. Zo kun je inloggen via Twitter, zodat je herkenbaar bent als vaste bezoeker. Wie dit niet wilt delen en toch herkenbaar wilt zijn, kan ook een account aanmaken. Daarnaast kun je ook als gast reageren, voor als je zelden reageert en snel wat kwijt wilt.

Afrondend hopen wij dat je blij bent met de nieuwe versie van Eigenwereld.nl en dat we door kunnen gaan met wat we doen. Er zijn nog genoeg ideeën niet uitgewerkt en we gaan kijken wat we daarvan gaan invoeren en wanneer zich dat gaat afspelen. Mocht je ideeën hebben, kun je natuurlijk terecht op ons forum of hieronder in de reacties wat kwijt. Wie ons wilt helpen op ander gebied, door nieuws met ons te delen, kan voortaan terecht op onze contactpagina.


In mémoire, V1

Reageer

Artikelinformatie

Recente nieuwsberichten van Eigenwereld Naar het profiel

Laatste nieuws

Naar het archief