Artikel: EntertainmentTips / 14 - 20 juni

Radical 13 juni 2010 om 14:20 uur

Afgelopen week hebben we al stilletjes aan wat nieuws rondom de E3 geplaatst, maar vanaf morgen breekt toch echt de hel los, want dan begint het pas echt in Los Angeles. Logischerwijs betekent dit dat het de week van de games gaat worden, maar dat betekent niet dat er op andere vlakken niks te melden zal zijn. Op het gebied van films is er ook het nodige te doen, zoals een nieuwe bioscoopfilm en de release van een grote film uit de bioscoop begin dit jaar.

1: Gesprek van de dag: E3 2010 (14-17 juni)
Vanaf maandag begint in Los Angeles de grootste beurs van de wereld en daar zullen alle grote bedrijven weer met grote aankondigingen komen van aankomende games voor het eind van het jaar en het begin van 2011. De presentaties zullen we live bekijken en direct voorzien van een update. De komende dagen zal duidelijk worden hoe dat precies in zijn werk zal gaan, maar we hebben een goed systeem gevonden vorig jaar wat we nu weer zullen gebruiken waarbij iedereen live kan volgen wat er gaande is zonder daarbij steeds te hoeven verversen. Uiteraard zullen we daarna al het nieuws nog apart voorbij laten komen en ook het nieuws vanaf de beurs zelf zullen we daarbij betrekken.2: Metal Gear Solid: Peace Walker (18 juni)
Na de twee Portable Ops-delen komt Konami nu met een nieuwe Metal Gear Solid op de PSP van Sony, getiteld Peace Walker. In de periode van de E3 hebben weinig uitgevers de tijd om heel actief bezig te zijn, dus veel meer dan een goede PSP-game komt er ook niet uit. De muziekliefhebber kan nog aan de slag gaan met Green Day: Rock Band, maar mocht je een PSP hebben en zin hebben in een goede game, dan is deze actiegame wellicht interessant.3: The Back-Up Plan (17 juni)
De eerste reacties op The Back-Up Plan druppelen binnen, maar op het moment van kiezen leek de film nog erg interessant te gaan worden. De reacties zijn namelijk erg wisselend van uitermate negatief tot goed aan toe, dus het is nog een beetje koffiedik kijken om te bepalen of dit nu wel of geen terechte tip is. De film gaat in ieder geval over Zoë, gespeeld door Jennifer Lopez, die geen zin meer heeft om te wachten op de ware liefde. Ze besluit een plan te maken om snel moeder te worden en dat zal via de weg van kunstmatige inseminatie worden, totdat ze natuurlijk een man ontmoet en alles anders lijkt te lopen.4: Harry Brown (15 juni)
Harry Brown komt op dvd uit en dat betekent dat we ook thuis kunnen gaan genieten van wat heet een goede film. De hoofdpersoon is genoemd naar de titel van de film en is een oude veteraan uit het leger. Wanneer hij te horen krijgt dat een goede vriend van hem is omgebracht, kan hij niet rusten tot hij wraak heeft genomen en wringt hij zich in de onderwereld op jacht naar de moordenaar. De politie is hier echter ook van op de hoogte en de agente die het recht graag hanteert maakt ook jacht op Harry Brown, waardoor er een dubbele klopjacht ontstaan.5: Serie van de week: Persons Unknown (7 juni)
Deze serie heeft een hele aparte vibe en de makers hebben goed gekeken naar de sfeer van films als Saw (2004), Cube (1997) en My Little Eye (2002). Goed nieuws is dat er zeker acht afleveringen zullen worden uitgezonden en wie goed oplet kan in één van de hoofdrollen Alan Ruck zien en de oudere en cultliefhebbers herkennen hem nog altijd als Cameron uit Ferris Bueller's Day Off (1986). Deze show zal voorlopig nog niet op de Nederlandse TV te zien zijn, maar er zijn genoeg manieren te vinden om ze toch te kijken. Uiteraard is wachten natuurlijk ook een optie, dus onthoud de naam: Persons Unknown.6: Uitzondering bevestigt de regel: Sticks & A.R.T. - Alledaagse Waanzin
Vanaf 18 juni zal 'Alledaagse Waanzin' van Stick en A.R.T. in de winkels liggen, dit is Sticks zijn derde soloalbum die hij dropt. Uiteraard komen er diverse Fakkelbrigadiers als Rico en Typhoon en James op de CD voorbij. Dus bereid je maar voor op negentien tracks vol metaforen, diepgaande teksten en vooral hele wrede beats. De reden dat dit album de regel bevestigt, is omdat we normaalgesproken vijf items opnemen in de EntertainmentTips. Vanwege het aanbod, wat weliswaar niet per se hoogstaand hoeft te zijn, hebben we besloten deze keer een zesde op te nemen in de lijst.

Reageer