Artikel: Moviebox/Showbox

Joshua_nl 14 april 2014 om 21:10 uur

Afgelopen jaar is er veel veranderd op de manier waarop wij films en series kijken. Netflix plukt hier duidelijk de vruchten van en ook andere alternatieven als Popcorn Time doen hun best. Traditioneel gezien werd er altijd veel gedownload voordat er bijvoorbeeld een Netflix was. Mensen zijn vaak wel bereid te betalen als ze er ook maar een goede service voor terugkrijgen. En toch zijn er een hoop mensen zoals ik die ook zonder te willen betalen graag hun films en series willen zien. Zoals gezegd was Popcorn Time een mooi alternatief. Het was te gebruiken op elk soort platform en werkte stabiel. Het probleem met Popcorn Time was dat de database toch nog een beetje mager was. Je mistte heel veel films en series, maar wie weet kwam dit ooit nog eens. Bij de Nederlandse Netflix mis je ook nog steeds veel series en films die op de Amerikaanse wel staan. Veel Amerikaanse kabelmaatschappijen hebben ook hun eigen app waardoor je ook veel mist op Netflix.

Alles samen is het dus nog niet helemaal perfect. Op één app na dan, Moviebox voor Cydia en Showbox voor Android. Ik gebruik deze app nu al meer dan een jaar en zweer bij de gebruiksvriendelijkheid en de database. Er staan op moment van schrijven meer dan 1000! films in en pak 'm beet 500 series and counting. Het beste aan deze app is dat hij alles samenbrengt wat je mist bij Netflix en bij je lokale downloadboer. De series kun je kiezen en dan staan alle seizoenen erin die je vervolgens kunt bekijken. De keuzemogelijkheden zijn gigantisch. Of je nou Game of Thrones, Pokémon of The Simpsons wilt kijken, alles staat erin. De app wordt op het moment van opstarten geüpdate met alle nieuwe films en series die er op dat moment zijn. Hoe het precies werkt weet ik niet, maar dat het werkt weet ik wel!

Het gebruik van de app is zeer gemakkelijk en mooi overzichtelijk. Er zijn zeven tabjes links met verschillende opties. Je hebt films, tv-shows, muziek, jouw bibliotheek, updates en wachtrij. Zoals gezegd staat er onder het filmtabje elke film die je bijna kunt bedenken. Van Charlie Chaplin (1933) tot aan de nieuwe Thor staat er gewoon netjes in. Als je in het film menu zit kun je ook nog kiezen hoe je de films wilt sorteren. Op titel, IMDB-rating of wanneer die is toegevoegd. Je kan ook filteren uit welk jaar en welk genre de film moet komen. Zodra je op een film drukt kun je uit twee opties kiezen. Wil je de film downloaden en op het geheugen van je apparaat zetten of de optie "watch now". Dan stream je hem direct en kun je dus gelijk kijken! Dan kun je ook nog eens kiezen in welke kwaliteit je hem wilt streamen: low, medium of high. Je kunt de film ook in "my library" plaatsen, zodat je hem later kunt terugkijken of omdat je hem niet wilt vergeten.

Bij de tv-shows gaat het vergelijkbaar als bij de films met als enige verschil dat je de series niet kan downloaden. Je klikt op een serie en kiest welk seizoen je wilt zien en welke aflevering. Vervolgens kies je de kwaliteit en voila: je kunt hem kijken. Het tabje muziek is naar mening een beetje zinloos, want er staan alleen wat clips in van wat artiesten. Het tabje "my library" is echt geweldig. Zo heb ik er een aantal series in staan die ik volg. Ik kan dus heel snel naar de serie die ik wil en die bekijken zonder het grote menu door te lopen van het tv-show tabje. In de bibliotheektab heb je vier opties om uit te kiezen. Wil je films, tv-shows, muziek of bestanden zien. De bestanden zijn de gedownloade films die dus op het geheugen van je apparaat staan. Als laatste heb je het tabje updates. Hier kun je duidelijk zien per dag welke films en series er zijn toegevoegd.

Al met al dus een geweldige app die beter is dan welk betaald alternatief dan ook! Er zit alleen één klein minpuntje aan alles en dat is dat je je iOS apparaat moet jailbreaken om de app uit de Cydia Appstore te downloaden. Voor Android gebruikers is dit dus iets makkelijker te doen. Ook bestaat er nog geen desktopvariant van de app, dus je bent gebonden aan je tablet. Wat niet eens zo heel erg is, maar je wilt je series en films natuurlijk wel zien op je 50 inch 3D-tv. Ik gebruik hier zelf de Apple TV voor. Kan ik heel handig al mijn video's afspelen op mijn tv terwijl ik de iPad gebruik om de series en films te streamen. Ik weet zo niet hoe het zit voor Android-apparaten, maar daar zullen ongetwijfeld ook manieren voor te bedenken zijn. Een stabiele en "snelle" internetverbinding hebben is ook wel handig; anders hapert hij bij het streamen.

De kleine minpunten die er zijn wegen natuurlijk niet op tegen het gigantische aanbod van films en series en de gemakkelijke manier waarop ze te bekijken zijn. Mocht je twijfelen om je iPad te jailbreaken, twijfel niet langer en doe het! Je zult net als ik zweren bij de app.

Reageer