Artikel: Vijftien films over vrijheid die je gezien moet hebben

Geschreven door RDJ134 op 04 mei 2014 om 15:52 uur

Vandaag herdenken we onze gevallenen tijdens de tweede wereldoorlog, en morgen vieren we onze “vrijheid”. Dit woord is tegenwoordig erg beladen want als je er over nadenkt zal je zien dat wij allang niet meer in een vrij land leven en er enge overeenkomsten zijn met de tweede wereldoorlog. Zo is de Ausweisse al weer een tijdje geleden ingevoerd in de strijd tegen terrorisme (terwijl er nooit een echte aanslag van een terroristische groepering in Nederland is geweest), onze overheid die vandaag en morgen mooie woorden over vrijheid en opoffering praten ondertussen je internet, telefoon en reis gedraag opslaan, drones in zetten voor onze “veiligheid” net als de Big Brother camera cultuur. Daarnaast mag je huis, telefoon en computer worden doorzocht zonder gerechtelijk bevel als er verdenking is dat er een vreemdeling in het pand kan wonen, en dat klinkt nogal erg bekend en zooo 1941 vindt je niet?? Net als NSB lijnen... ik bedoel meld anoniem dat je buren misschien wel iets doen wat niet mag lijnen.

Dan heb ik niet eens over de gevangenis die uitkering heet, waarbij je volgend jaar verplicht kan worden om te verhuizen en je MOET werken als tegenprestatie, iets wat mijn overgroot ouders ook moesten in Duitsland van onze bezetter.

Wij van Eigenwereld.nl zijn zeer kritisch en zeer gesteld op echte vrijheid en privacy. Iets wat meer mensen zouden moeten doen in plaats van alles klakkeloos te slikken onder het mom van moet ik er aan doen dan?? Echte vrijheid moet je iets voor doen. Demonstreren, je kritisch uitlaten op het internet en het onderbouwen met duidelijke en goede argumenten, normaal zou ik zeggen er voor vechten, maar zo'n uitspraak kan je onder de huidige wetgevingen een gevangenis straf voor opruien opleveren. Want de overheid bepaalt wat wel en niet goed voor je is, dat is je vrijheid anno 2014. Want zeggen dat je Syrië gangers vrijheidsstrijders vindt is steun aan terrorisme, maar ondertussen hebben we van Nelson Mandela een held gemaakt. Iets wat de man ook is maar zijn organisatie het ANC stond tot 2008 bij VN en Amerika gewoon te boek als terroristische organisatie. Terrorisme is afschuwelijk, maar de één zijn vrijheidsstrijder is voor de ander een terrorist. Zoals onze verzetsstrijders in de jaren veertig waren voor de Duitsers.

Maar goed, wij zijn geen politieke site maar een website waar er slap geluld wordt over video games, comics, TV series en natuurlijk films. Want vrijheidsstrijders staan vaak centraal in veel van onze favoriete films, en daarom heb ik persoonlijk de onderstaande lijst gemaakt met vijftien films die gaan over mensen die vechten en zich opofferen voor vrijheid. Uiteraard staat Soldaat van Oranje boven aan omdat dit één van de beste Nederlandse films ooit gemaakt is en niet beter laat zien wat Nederland en zijn helden in de oorlog hebben meegemaakt.

Soldaat van Oranje (1977)
V for Vendetta (2005)
Red Dawn (1974)
In de schaduw van de overwinning (1986)
Originele Star Wars trilogie
Braveheart (1995)
300 (2006)
Saving Private Ryan (1998)
The Patriot (2000)
Battle: Los Angeles (2011)
Independence Day (1996)
Bloody Sunday (2002)
Animal Farm (1954)
Mandela: long walk to freedom (2013)
The Matrix (1999)
Spartacus

Enjoy de films, denk na en geniet van de festivals en doe geen dingen die wij ook niet zouden doen :)

Reageer

Artikelinformatie

Recente nieuwsberichten van Eigenwereld Naar het profiel

Laatste nieuws

Naar het archief