Artikel: Andere comics die we op tv willen zien!

Geschreven door Shamrock op 31 oktober 2010 om 12:46 uur

Het zal je niet ontgaan zijn: Vandaag is het Halloween. Dat betekent dat vanavond de eerste aflevering van het lang verwachte "The Walking Dead" zal worden uitgezonden en nu het bijna zover is staat Eigenwereld geheel in het teken van Robert Kirkman's briljante Image comic.

Het zal de regelmatige bezoeker van deze site niet verbazen dat we graag comics lezen en deze bewerking voor tv is een goede gelegenheid om eens aandacht te besteden aan enkele andere comics die wij graag op tv zouden willen zien:

Y-The Last Man
Brian K. Vaughn, Vertigo

Wat?
Op 17 Juli 2002 sterven alle zoogdieren met het Y-chromosoom op aarde (dat zijn dus alle mannelijke zoogdieren), tegelijkertijd. Nou ja, bijna alle, want alleen Yorrick Brown en zijn mannelijke aapje Ampersand overleven de ramp. In de chaos die ontstaat proberen de overgebleven vrouwen om te gaan met het verlies van hun mannen en het schuldgevoel dat de overlevers treft. Een paar slimme vrouwen begrijpt dat, als ze niet snel een oplossing vinden, zij de laatste zoogdieren op aarde zullen zijn.

Waarom is het cool?
We houden altijd van een goede appocalypse, en zo ver apocalypsen gaan, is deze wel heel erg origineel aangepakt. Brian K. Vaughan is een schrijver die het probleem niet alleen heeft verzonnen, hij werkt het ook tot in de puntjes uit. Hij ziet de problemen van een manloze maatschappij en speelt daar briljant op in. Lesbisch liefde, vechtende vrouwen (met zwaarden!!!) en een kick-ass thriller als achtergrond verhaal.
Wij zeggen: DOEN!

Zou het werken op tv?
In principe is Y-The last man een lange road movie. Yorrick en zijn groepje trekken van plaats naar plaats op zoek naar de overgebleven familie van Yorrick. Dit zagen we al eens eerder in de serie "Jeremiah" (ook gebaseerd op een strip, trouwens) en dat werkte daar ook heel goed.

Hoe zouden ze het kunnen verpesten?
Door net als in Jeremiah er niet 100% voor te gaan en alles met een zeer beperkt budget aan te pakken. Een scene waarin Israël Amerika wil binnen vallen zou dan met één tank worden gefilmd. Zo lang ze het niet aan Jerry Bruckheimer geven, en Fox er ver van blijft kan dit wel eens een hit worden.

En als het geen tv-serie wordt?
Dan hebben we de 60 briljant geschreven afleveringen altijd nog, en voor wie geen onbeperkt budget heeft om ze alle 60 los aan te schaffen zijn ze verzameld in 10 paperbacks. Mocht je een iPad hebben dan kan je ze ook gewoon digitaal bij image bestellen via hun comic app, en als je stout bent vind je ze ook wel op usenet (foei! voor zoiets briljants moet je gewoon betalen)


100 Bullets
Brian Azzarello, Eduardo Risso, Vertigo

Wat?
Een mysterieuze man staat op een dag op je stoep. Hij weet dat jij een geheim hebt. Iemand heeft jou een streek geleverd, en niet zo maar een streek. De streek die jou is geleverd heeft je leven veranderd. De ellende waar je nu in zit is het gevolg van de roekeloosheid van anderen. En dan is er deze man. Hij geeft je een koffertje, met daarin een geweer en 100 kogels. Hij vertelt je dat je wraak kan nemen met dit koffertje. Naast kogels bevat het koffertje een dossier over je slachtoffer met al het bewijs dat je nodig hebt om zeker te weten dat hij je heeft genaaid. Wat hij je ook verteld is dat de kogels, en de hulzen zijn gemerkt. Als een van de kogels of hulzen op een plaats delict worden aangetroffen stopt acuut elk onderzoek. In principe geeft deze man je een carte blanche om de wraak die al jaren in je hoofd zit, ongestraft, uit te voeren. Wat doe je?

Waarom is het cool?
Zo begint 100 bullets en de eerste paar afleveringen houden zich aan dit gegeven. Pas later wordt duidelijk dat de mensen die een kans krijgen om wraak te nemen niet zomaar zijn gekozen, en dat de slachtoffers een rol spelen in een groter verhaal dat langzaam maar zeker duidelijk wordt naarmate de serie vordert. Een complot dat van het heden tot ver in het verleden reikt ligt ten grondslag aan dit briljante verhaal dat zich kan meten aan Goodfella's, The Soprano's, Reservoir Dogs en The Wire.

Zou het werken op tv?
Wie Sin City heeft gezien weet dat de visuele stijl van Eduardo Risso op een dergelijke manier prima zou werken. Zo'n tv serie hebben we nog niet. Nu Sopranos is gestopt, The Shield afgelopen en The Wire ook al weer een tijdje van tv is hebben we behoefte aan een nieuwe hardcore gangster serie die ons wekelijks een geweldfix geeft gekoppeld aan briljante tarantinesque dialogen. Natuurlijk zou het iets zijn voor Showtime, HBO of AMC, als het maar lekker grof en ongecensureerd op tv komt!

Hoe zouden ze het kunnen verpesten?
Door de dubbele bodems niet uit te werken, de sub-plots eruit te slopen en alleen het eerste gegeven te gebruiken. Deze serie zou met respect bijna letterlijk naar tv vertaald kunnen worden.

En als het geen tv-serie wordt?
Dan hebben we de 100 briljant geschreven afleveringen altijd nog, en voor wie geen onbeperkt budget heeft om ze alle 100 los aan te schaffen zijn ze verzameld in 13 paperbacks. Mocht je een iPad hebben dan kan je ze ook gewoon digitaal bij Vertigo bestellen via de DC-comic app, en als je stout bent vind je ze ook wel op usenet (foei! voor zoiets briljant moet je gewoon betalen)


Preacher
Garth Ennis, Vertigo

Wat?
Jesse Custer een is loser. Hij is ook een predikant in een verlopen kerkje ergens in een uithoek van Texas. Door zijn twijfel aan zijn geloof raakt hij per ongeluk bezeten door het wezen Genesis, die op zijn beurt weer het product is van de onnatuurlijke seks tussen een engel en een demon. Jesse komt erachter dat hij is bezeten als Genesis zijn hele gemeente in een klap doodt en zijn kerk verwoest.

Hier begint Preacher. Jesse komt erachter dat Genesis geen eigen wil heeft en zowel puur goed, als puur kwaad is. Als hij zich realiseert dat hij wel eens het krachtigste levende wezen op aarde kon zijn met een kracht die wel eens gelijk kon zijn aan die van god zelf, besluit hij god ter verantwoording te gaan roepen.

Waarom is het cool?
Als Garth Ennis zoiets als bovenstaande gaat schrijven dan weet je dat je alles behalve gesneden koek voorgeschoteld krijgt. Zo wordt onze preacher vergezeld door een oud liefje Tulip O'hare en een stevig zuipende Ierse vampier en wordt hij opgejaagd door het coolste karakter in een comic ooit: "The Saint of Killers" de Hitman of Heaven.

Er is en geheime organisatie, The Grail, die hem daarnaast ook graag wil spreken en wordt de comic bevolkt door een breed scala aan unieke karakters die alleen uit de pen van Ennis kunnen vloeien. Had ik al gezegd dat er zelfs kannibalen in voorkomen? En kennen jullie arse-face al?

Zou het werken op tv?
Dit is ook weer een road-movie, maar nu gaan we, letterlijk, op zoek naar god. Wie de serie Carnivale kent weet wat ik bedoel als ik zeg dat het die sfeer zou moeten ademen. Veel stof, warme woestijnen, vieze mensen en vieze gebeurtenissen in een wereld die door god is verlaten werkt prima voor deze bewerking.De serie geeft de ruimte voor een paar zeer goede acteurs waarbij ik Michael C. Hall (Dexter) als een perfecte Preacher voor me zie. Ow, en kunnen we dan PLEASE, PLEASE, PLEASE Clint Eastwood als Saint of Killers krijgen? KANNIBALEN!!!

Hoe zouden ze het kunnen verpesten?
Door Scott Baklava (of hoe heet dat mens) als preacher te casten en de rol van Saint of Killers aan Nicholas Cage te geven... HBO heeft in 2006 al eens geprobeerd een pilot op te nemen maar haakte af omdat ze het gegeven toch te donker vonden.

En als het geen tv-serie wordt?
Dan hebben we de 75 briljant geschreven afleveringen altijd nog, en voor wie geen onbeperkt budget heeft om ze alle 100 los aan te schaffen zijn ze verzameld in 9 paperbacks. Mocht je een iPad hebben dan kan je ze ook gewoon digitaal bij Vertigo bestellen via de DC-comic app, en als je stout bent vind je ze ook wel op usenet (foei! voor zoiets briljants moet je gewoon betalen)


Chew
John Layman, Image

Wat?
Chew speelt zich af in een wereld waar door de vogelgriep een verbod is uitgevaardigd op het bezit, handelen in, en consumeren van kip. Tony Chu en zijn partner zijn agenten van een onderdeel van de politie dat die wetten handhaaft. Maar Tony is meer dan zomaar een agentje, hij is een Cibopath. Een wat? Een Cibopath is iemand die indrukken krijgt van dingen die hij eet. Als een serie moordenaar hem weigert te vertellen waar hij zijn slachtoffers heeft begraven en voor zijn ogen zelfmoord pleegt, vergaart hij alsnog die kennis door een hapje van hem te nemen. Zo wordt zijn geheim een publiek geheim en neemt zijn carrière een nieuwe wending.

Waarom is het cool?
Chew is in principe een politieserie, maar met dan met een enorme dosis humor. De verhaallijnen zijn origineel en nemen een loopje met allerlei bekende series zoals CSI, Monk etc. Het gegeven van een agent die "hapjes" neemt van iets om een zaak verder levert vaak erg grappige scenes op. Als de dader van een overval in de kluis een flinke bolus achterlaat om de agenten uit te dagen kan je het gevolg wel raden.

Zou het werken op tv?
Het aparte gegeven en de humor die Layman erin legt zijn een goede combinatie. Chew bewandelt een lijn met aan de ene kant series als CSI en aan de andere kant series als medium maar staat toch op zichzelf en de comic zit vol leuke karakters waar je je snel aan gaat hechten.

Hoe zouden ze het kunnen verpesten?
Er zijn al heel veel politieseries op tv. Als Jerry Bruckheimer er met zijn tengels aan gaat zitten krijgen we een Aziaat die bij elke scène zijn kunstgebit in doet en een hap neemt van een achtergelaten boterham. "tastes like..... murder..."

En als het geen tv-serie wordt?
Dan hebben we de.. ach ja het is wel duidelijk nu, toch?

Reageer

Artikelinformatie

Recente nieuwsberichten van Chew Naar het profiel

Laatste nieuws

Naar het archief