Artikel: Logitech persdag 2011

Geschreven door RDJ134 op 26 september 2011 om 23:40 uur

Dinsdag 21 september was Eigenwereld.nl te gast op de Logitech persdag 2011 en deze werd gehouden in het luxe The Dylan Hotel aan de Amsterdamse Keizergracht. Na een vriendelijk ontvangst en een drankje en een hapje was het tijd om te zien wat Logitech aan nieuwe spullen voor ons consumenten en gamers in petto heeft.

Voor Logitech was het sowieso een minifeestje, want het bedrijf maakt nu precies al dertig jaar degelijke hardware (zie mijn review van de G930 Headset) voor toch wel redelijk normale prijzen, en laten we eerlijk zijn: wie heeft er nou niet ooit een muis van dit merk gehad? Na wat blabla over cijfertjes krijgen de aanwezigen te zien waar ze voor kwamen, namelijk hardware. Logitech zit altijd bovenop de ontwikkelingen in het digitale landschap en het is hun uiteraard niet ontgaan dat de tablets in een korte tijd erg populair zijn geworden, waarbij de iPad de grote marktleider van dit moment is. Daarom heeft Logitech een hele lijn met accessoires ontwikkeld, daarbij kan je denken aan docking stations, aanklikbare keyboards, in-ear headsets en boxen waaronder een heuse boombox voor het betere stampwerk. Maar in deze lijn vielen er een aantal dingen behoorlijk op, namelijk:

Een hele mooie case die je kan openvouwen en je iPad openschuift en je gelijk aan de slag kan alsof het een laptop is. Het klinkt nogal... vaag maar het zeg er behoorlijk slick uit.

De Logitech Joystick toonde dat gamen en de iPad wel degelijk samengaan. Want laten we eerlijk zijn: het spelen gaat in het algemeen gewoon half of klote, maar dankzij een duimstick die je op de iPad bevestigd is het mogelijk om voor de verandering goed te kunnen gamen. Ik heb het even met een footie game geprobeerd en het werkte prima. De lijst met games die gebruikmaken van deze ondersteuning is behoorlijk lang en voor die vijftien euro was het qua kosten nou ook niet echt een bult lijkt me.

Aangezien alles netjes in vier korte presentaties was opgedeeld kwamen we na de tablets uit bij de Color Collection, en nee dat is niet de nieuwe herfstkledinglijn van de C&A. Maar wel een nieuwe serie keyboards, muizen en webcams. Deze hebben allemaal een eigen kleurtje DUH! en een frisse versieringen. Denk hierbij aan bloemachtige motieven en lijntjes in het wit met roze of zwart met goud voor de vrouwen en blauwachtig voor de heren. Het is moeilijk in te schatten voor welke leeftijdsdoelgroep dit is, want het kan letterlijk van twaalf tot vijftig. Voor de prijzen die tussen de 19,99 en de 29,00 liggen is dit een mooie prijs voor iedereen die eens wat anders dan een saai grijs of zwart keyboard op zijn bureau wilt hebben.

Vanaf daar verschoof een kwart van de Nederlandse pers naar de andere kant van de zaal waar we kennis konden maken met de producten van de Digital Home. Deze bestaan uit onder andere boxen die je via Bluetooth kan aansturen via je smartphone of tablet en dat is verdomd handig als je zit te poepen en je toch even toe bent aan wat rustigere muziek om de stoelgang te bevorderen. Opvallend hier was de nieuwe Harmony-afstandsbediening die nu ook zijn infraroodlicht naar achteren straalt, aangezien veel home entertainment apparatuur bij veel mensen naast of achter zich bevindt.

Nu komt er ook een webcam uit speciaal voor Panasonic-schermen waarmee je gelijk kan Skypen, allemaal heel erg leuk als je een tv van dat merk hebt. Maar waar ik wel erg happy van werd was het Wireless Touch Keyboard K400, want iedereen die wel eens zijn laptop aan een tv hangt om chill een film of serie te kijken kent het probleem van moeten opstaan om het volgende bestand aan te klikken of even op pauze te drukken. Maar dit heel erg handige toetsenboord dat 'maar' 49,99 euro kost, is draadloos op je laptop of mediacenter aan te sluiten en er zit nog een touchpad op en maakt daarmee een muis overbodig.

Tot slot kwamen we uit bij de hoek waar we de nieuwe pc-spullen te zien kregen, waarbij muizen, keyboards en webcams de main thing waren. Naast een touchpad en een nieuwe headset viel er één product gelijk op, namelijk de Wireless Solar Keyboard K750 een stukje techniek wat zeker de toekomst gaat worden. Want zoals de naam al doet vermoeden zit er geen snoer aan, geintje hij werkt op lichtcellen die zichzelf opladen. Het maakt niet uit wat voor lichtbron het heeft, als er licht is laadt het toetsenboord zichzelf op. Daarbij kan de K750 als hij opgeladen is één maand lang gewoon in het donker werken en aangezien het eurotijden zijn en batterijen je op een jaarbasis ook klauwen met geld kosten is dit speeltje met de adviesprijs van 79,99 euro op lange termijn een investering dat zichzelf terugverdiend.

Voor de echte gamers was er naast de G400 gaming muis (met gevoeligheidsinstelling) nog de G110 keyboard waarbij je de verlichting naar eigen smaak kon instellen en de nodige toetsen een eigen functie kon toewijzen, wat weer belangrijk is voor mensen die onder andere veel MMORPG's spelen. Verder was er nog een leuke headset (waar ik helaas niet de versie van kon achterhalen) met mic die je kon uitklappen. Dus voor de gamer en keyboard junkies als ik heeft Logitech dus een hoop leuk speelgoed klaar staan.

Ik kan nog wel uren over muizen, keyboards en webcams vol lullen, maar zoals ik aan het begin van dit artikel al zei: iedereen heeft vroeg of laat wel eens een product van Logitech in zijn bezit gehad en weet dat deze verdomd lang meegaan. Sterker, ik heb hier nog twee M-B58 muizen die er al meer dan zeven jaar trouwe dienst op hebben zitten. Bovendien een ander sterk punt is dat alle keyboards en muizen met de meeste Linux-distro's, waaronder het steeds populairder wordende Ubuntu kunnen omgaan.

Bij deze wil ik Logitech en WhizPR bedanken voor de uitnodiging (en de goodiebag) op een heel unieke locatie in één van de mooiste en luxe hotels van dit land en een hele gezellig middag met hele leuke en interessante mensen. Maar vooral een hoop mooie producten waarover je meer informatie en media kan vinden op www.logitech.com.

Reageer

Artikelinformatie

Recente nieuwsberichten van Logitech Naar het profiel

Laatste nieuws

Naar het archief