Maak kennis met de Linksys entertainment bridge

RDJ134 23 februari 2012 om 19:33 uur

Nu we tegenwoordig een shitload aan computers, multimedia spelers en spelcomputers in huis hebben, struikelen we tegelijk ook over de vele kabels heen. Maar daar heeft Cisco (als je dit bedrijf niet ken, sluit je internet af en kom nooit meer terug) nu een mooie hardware matige oplossing voor, want de Linksys entertainment bridge zorgt er voor dat al je bekabeling netjes worden omgezet naar een draadloos signaal. Hoe dit precies zit en wat dit speeltje kost is hier onder te lezen.

Amsterdam, 23 februari 2012 - Cisco introduceert een nieuwe Linksys entertainment bridge die vier bekabelde home entertainment apparaten eenvoudig aan het internet koppelt via een betrouwbare en stabiele verbinding met het draadloze thuisnetwerk. Een entertainment bridge wordt gebruikt om twee of meer onderdelen van een netwerk draadloos aan elkaar te koppelen. Gebruikers benutten zo het volledige potentieel van hun home entertainment apparaten, zoals internet TV's, Blu-ray-spelers en spelconsoles.

Door deze gadgets aan te sluiten op de entertainment bridge ontstaat een naadloze verbinding tussen de apparaten onderling en met het internet. Op deze manier wordt het zeer eenvoudig om video of muziek te streamen of online games te spelen via de spelconsole. Daarnaast zijn alle media bestanden die op deze apparaten zijn opgeslagen zo onderling te delen en af te spelen.

De Linksys entertainment bridge is geoptimaliseerd voor het streamen van videocontent, ondersteunt draadloze snelheden tot 300Mbps, heeft verschillende antennes en vier Ethernet-poorten. Met Dual-Band wordt interferentie van concurrerende netwerken en apparaten voorkomen. Daarnaast is deze Entertainment Bridge ideaal voor video streaming met Wifi Multimedia (WMM) en tevens is prioritering van dataverkeer via Quality of Service (QoS) is ingebouwd.

Prijs en beschikbaarheid
De Linksys Dual-Band N Entertainment Bridge met 4-Port Switch (WES610N) is vanaf heden beschikbaar voor een adviesverkoopprijs van 89.99,- euro.

Installatie en netwerk beheer
Installatie verloopt met een druk op de knop via een beveiligde verbinding (WPS).
De combinatie met een Dual Band-N Router zoals de Linksys E3200 of de E4200 zorgen zorgt voor een optimaal netwerk en daarmee voor een optimale entertainmentervaring.

Met de Cisco Connect Express mobiele app kunnen consumenten hun draadloze thuisnetwerk beheren met smartphones en tablets Cisco Connect Express is compatible met Linksys E-Series routers en X-Series modemrouters

Met de app kunnen consumenten nu hun smartphone of tablet gebruiken om apparaten toe te voegen aan het draadloze netwerk, toegang aan gasten geven en de Wi-Fi-instellingen aanpassen. De Cisco Connect Express app is ontworpen voor iOS- en Android-apparaten en kan gratis worden gedownload uit de iTunes App Store en Android Market.

Reageer