PS3 dongle gehackt door hackers

RDJ134 16 juni 2012 om 02:29 uur

Om gedownloade games en extra opties toe te voegen aan je PlayStation 3 zijn er een paar mogelijkheden. De eerste is Custom Firmware (CFW) die vast zit op versie 3.55 en de nieuwste games dus niet meer werken, daar speelde een aantal mensen die het systeem voor een deel kraakte handig op in met USB dongles. De eerste was de Cobra Dongle en de tweede de True Blue die het mogelijk maakt om een aantal nieuwere games na patches te spelen.

Maar sinds enkele dagen is de PlayStation scene in een stroom versnelling geraakt, zo kon je enkele dagen geleden hier al lezen dat Team E3 nieuwe gaten in de beveiliging van de PlayStation 3 firmware hebben gevonden en brengen nu enkele patches naar buiten om de nieuwste games te kunnen spelen. Daarnaast is er ook nieuwe manier gevonden om met CFW weer op het PlayStation Netwerk te komen en online te spelen.

Maar er is weer een nieuw hoofdstuk begonnen, want hackers zijn er in geslaagd om de beveiliging van de Cobra Dongle te breken en hebben deze nu online gezet. Maar voor je denkt GRATIS GAMES!! je moet wel de nodige kennis en een speciale USB device hebben om het te kunnen draaien, maar daar zal binnenkort wel een n00b vriendelijke oplossing voor die van een gewone USB stick werkt. Nu de lawine is begonnen zal de True Blue dongle nu waarschijnlijk ook zijn langste tijd hebben gehad.


For those of you that have not been following the PS3 scene in much detail due to scene drama, you may have noticed that the scene is starting to "rise from the ashes" just recently with Team REBUG introducing the PSN-enabling 4.11 spoofer and Mr. DongleBreaker cracking the PS3UserCheat dongle, and now a once-regular PS3Hax aspiring hacker named zadow28, aka Zadow has reverse-engineered the Cobra dongle files so that the above-average PS3 user who has an USB development board laying around or any similar device can use the cracked files and use it like an ordinary Cobra USB device.

Reageer