State Magazine interview met Typhoon over Das Pri-V

RDJ134 8 september 2012 om 17:04 uur

State Magazine heeft een interview met Fakkelbrigadier Typhoon gehad over het Das Pri-V project, waar van op 21 september in de Hedon in Zwolle een optreden is van diverse artiesten die mensen bewust willen maken van het recht op privacy. Want door steeds absurdere regels (en de toverwoorden: Fraude, kinderporno en Terrorisme) wordt dit recht steeds meer en stukje bij beetje weg genomen, en als je er wat van zegt is het heb je wat te verbergen dan??.


Das Pri-V komt voort uit een benefietconcert voor Vrijbit, en dat contact is natuurlijk niet zomaar ontstaan. Typhoon vindt privacy zeer belangrijk: "Ik heb een anonieme OV-chipkaart en mijn browser is ingesteld met privacy in het achterhoofd. En ik heb een RFID-blokkerende portemonnee, zodat je mijn pasjes niet kan uitlezen van buitenaf. Ook heb ik meer dan een jaar geen paspoort gehad vanwege de verplichte vingerafdrukken. Ik heb grote gewetensbezwaren tegen het afgeven van vingerafdrukken, dus heb ik lang zonder rondgelopen. Uiteindelijk heb ik toch een paspoort moeten aanvragen, omdat ik in een hoekje werd gedrukt. Overal moet je legitimatie tonen. Ik kon geen huis huren en ik heb een project in het buitenland. Toen heb ik met een knoop in mijn maag de afweging gemaakt om toch een paspoort aan te vragen."

Das Pri-V heeft voorheen één nummer opgenomen, genaamd Slik Mijn Cookie Bitch. Kans dus dat er meer aan zit te komen. Typhoon wijdt uit over het concept: "Das Pri-V is een gezichtsloos project. Het gaat niet om de artiesten. Er zijn meerdere rappers naar me toe gekomen nadat ze Das Pri-V zagen, om te vertellen dat zij ook willen bijdragen. En ook veel beeldende kunstenaars willen ons helpen. Zij kunnen het gedachtegoed letterlijk uitdragen naar de straat. Das Pri-V is dan ook een oproep aan artiesten en beeldende kunstenaars om op straat en via internet van zich te laten horen. Zoals ik al zei is het geen vaste formatie."



Reageer