Vanavond op TV / 18 februari

RDJ134 18 februari 2010 om 16:59 uur

Vandaag is een hele goede dag voor de film liefhebbers onder ons, want vanavond komen er een aantal hele vette films op TV. Alleen jammer dat er reclame blokken van tien minuten in zitten.

1: Net 5 kickt om 20:30 af met het romantische drama Memoirs of a Geisha (2005), een film over een meisje dat Chiyo heet en opgroeit in een snel veranderend Japan van de 19e eeuw. Nadat haar moeder ovelijd word ze door haar familie verkocht aan een Geishahuis, waar ze word opgeleid tot gezelschaps dame.



2: Op RTL5 staat een actievol avondje geplanned, want daar beginnen ze om 20:30 met de actie film Unleashed (US titel was Danny the Dog) waar Jet Li als een menselijk Pitbull word gebruikt door Super Mari... ik bedoel Bob Hoskins. Deze film heeft overigens nog een geniale OST waar Massive Attack verantwoordelijk voor is.



3: En wie daarna nog behoefe heeft aan nog meer houterige acteer prestaties van Jet Li hoeft na Unleashed niet weg te zappen, want om 22:30 begint op dezelfde zender de film War uit 2007. In deze actie pulpfilm zien we ook Jason Statham in de hoofdrol.



4: Maar de echte film fans stemmen om 22:35 af op Veronica, want daar zal geniale Back to the Future (1985) te zien zijn. En laten we eerlijk zijn deze klassieker heeft verder geen uitleg nodig. Wel kan ik nog even melden dat de hele Trilogie deze zomer op Blu-Ray zal uitkomen.

Reageer