Exclusief: Hoorns label dropt Canadees hiphop album

Scars 20 september 2013 om 21:08 uur

"Wat krijg je als een hippie en een indiaan met elkaar in gesprek raken op Facebook in een spirituele groep? Nee, het was geen grap... Dan krijg je gewoon een héél bruut album voor je smoel!" Aldus Louis van Gulden van Scars Records & Events uit Hoorn, Noord Holland.

Mr. Anjovi is een 'native' Amerikaanse artiest en woont aan de westkust van Canada. Met een achtergrond in folkmuziek, evenals een voorliefde voor jazz en jazzmuzikanten gaat hij voor het fuseren van jazz met hiphop en maakt van de idealen en invloeden van deze jazzhelden in combinatie met zijn lyrics een heerlijk en ontspannend geheel. Met woordspelingen die emoties oproepen in plaats van idealen en ego, zorgt hij voor een uniek perspectief in de hedendaagse hiphop. Hij geeft een vernieuwende draai aan het 'Emcee' zijn, blijft continu leren en deelt dan zijn bevindingen via zijn muziek met het internet.Hij maak zijn muziek met Fruity Loops en Cool Edit en maakt zelf gebruik van gitaar en keyboard. De krankzinnige hoeveelheid van mogelijkheden met samples is voor hem een heerlijke uitdaging. Alle artiesten waar hij mee samenwerkte vond hij voornamelijk via internetsites als Newsgrounds en Soundcloud. Daarna vroeg hij toestemming om hun muziek te mogen gebruiken, schreef er een tekst op, stuurde het terug om te laten horen en knalde het online.

Zijn muziek ziet hij zelf als pure poëzie gekruist met jazz en dikke 'Boom Bap' en hij is zeker niet vies van het bezoeken van open mic sessies om even lekker te kunnen spitten.Het album is vanaf gisteren te verkrijgen via iTunes en Spotify. Maar speciaal voor jullie is het nummer Backwards Beautiful exclusief gratis (rechts klikken en opslaan als/save as) te downloaden, hier via Eigenwereld.nl. Waar wacht je nog op? Klikken en binnen hengelen!

Je kunt Scars Records & Events vinden op Facebook en Soundcloud.

Reageer