Vanavond op TV / 23 juli

RDJ134 23 juli 2010 om 16:23 uur

De week is weer ten einde en voor wie vanavond niet gaat gamen of op stap gaat kan vanavond kiezen uit twee hele vermakelijke films. Daarvan is The Cannonball Run de grote film tip, leuk detail is dat ik deze in 1981 nog in de bioscoop heb gezien. Ja zo oldskool ben ik.

1: In de jaren 90 was X Files wat Lost voor deze eeuw is, want de mysterie en combinatie van leuke karakters (The Lone Gun Men, die helaas belachelijk waren in hun eigen TV serie) en de chemie tussen David Duchovny en Gillian Anderson maakte dit tot een cult show. Om de hele hype uit te melken was er in 1998 de bioscoop film Xfiles Fight the Future, wat eigenlijk niet meer was dan een TV aflevering met een groot budget. In 2008 verscheen er nog The X Files I want to Believe die verdomd lekker ouderwets aanvoelde. Oja de film begint om 20:30 op RTL 7



2: De film tip van vandaag is toch wel The Cannonball Run uit 1981, in deze komedie zien we hoe Burt Reynolds en een shitload aan grote acteurs (met een toen nog onbekende Jackie Chan) de Cannonball Run rijden door Amerika. De film is dikke humor en dankzij de karakters kijkt deze heerlijk weg. De hele film word overigens gestolen door de Dokter en Dom DeLuise als Captain Chaos. De film kreeg nog een vervolg die ook hartstikke leuk was, maar niet het origineel kon evenaren.

Reageer