Digitzz - The Jam

RDJ134 15 oktober 2013 om 17:25 uur

Terwijl het buiten kouder is geworden en het regent als een malle, heeft Topnotch vandaag de onderstaande video online gezet. Deze is van Digitzz met The Jam en als deze in de zomer was uitgebracht voor mij de zomerhit van 2013 geweest. Het is vrolijk, klinkt gewoon heerlijk en heeft een verdomd leuke clip. Ram op play en enjoy.


Op 18 oktober verschijnt bij Top Notch de The Good Stuff EP van rapper Digitzz. De release wordt voorafgegaan door de single The Jam - geschreven met goede vriend Mr. Probz.

----

De afgelopen jaren was Digitzz actief met enkele losse releases en als onderdeel van collectief Nouveau Riche. Hij benadrukt dat die vriendschap niet voorbij is. "Dat blijft gewoon. Ik heb veel muziek liggen met Boaz van de Beatz. Maar ik heb het gevoel dat deze nummers daar minder passen en heb zin om met Top Notch aan de slag te gaan."

De producties op The Good Stuff EP zijn van de hand van Soulsearchin', Laffree, Bats & Hammers, Ben Jur en Tobi Carter. Alle tracks op de EP zijn het afgelopen jaar gemaakt. "Ik ga zeker werken aan een album, maar met deze sound vond ik dat het eerst tijd was voor een nieuwe introductie. Het voelt ook echt weer als een nieuw begin, ik ben weer die rookie en wil me bewijzen. Ik heb grote ambities, maar begin nu met dit en ga hard werken om zoveel mogelijk te laten zien."

Bij single The Jam is een bizarre en spectaculaire video geschoten. Digitzz: "Het idee van de video is een dag uit mijn leven waarin alles maar net goed gaat. Ik zeg ook 'Nothing gon' bring me down today'. De wereld om mij heen vergaat, maar ik ontsnap steeds net aan alles. De clip is geschoten door Kraftstoff samen met special effects-genie Tim Smit. Ik vind de video echt geweldig geworden."


The Good Stuff EP is vanaf 18 oktober verkrijgbaar via iTunes en te streamen op Spotify.

Reageer