X-Men: Days of the Future Past heeft de beste X-men opening ooit in Nederland

RDJ134 26 mei 2014 om 20:40 uur

De afgelopen twee weken hebben we je dagelijks dood gegooid met media van X-Men: Days of the Future Past, en deze doet het zeer goed. Zo bracht de film in Amerika alleen al 36 Miljoen Dollar op in zijn openings weekeinde en is hier mee één van de hoogste Memorail Day (veteranen dag voor de USA) films ooit. Maar ook in NL doet de film het goed want hij heeft dit weekeinde 728.750 Euro opgebracht en dat is een hoop geld in vier dagen. Ik heb hem nog niet gezien, maar daar gaat binnenkort verandering in komen.


Met een box office van 728.750 Euro beleeft X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST de beste opening ooit voor een X-MEN-film in Nederland. De beste opening was in handen van X-MEN: THE LAST STAND uit 2006 met een box office van 695.586 Euro. X-MEN: DAY OF FUTURE PAST heeft de op drie na beste opening van 2014 en laat daarmee titels als THE AMAZING SPIDER-MAN 2 en GODZILLA achter zich.

Het ultieme X-Men ensemble vecht voor het voortbestaan van hun soortgenoten over twee tijdsperiodes in X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST. De geliefde personages uit de originele X-MEN filmtrilogie bundelen hun krachten met hun jongere zelf uit X-MEN: FIRST CLASS, in een epische strijd om het verleden te veranderen - zodat onze toekomst gered kan worden.

X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST is nu (in 3D) in de Nederlandse bioscoop te zien.

Reageer