Vanavond op TV/31 mei

RDJ134 31 mei 2014 om 19:02 uur

De vaste bezoekers van Eigenwereld.nl weten nog wel hoe ik dagelijks vertelde welke films er savonds op de TV waren te zien die wij helemaal in onze filosofie vonden passen. Wel ik blaas het weer een nieuw leven in en kan je vanaf nu dagelijks zien welke nerd/geek/actie films er op TV te zien zijn en welke je moet kijken. Mijn tip van de dag is Tom Hanks BIG uit 1988.

1: RTL zend alle James Bond films op een rij uit en daar van is The Living Daylights (1987) om 20:00 op RTL5 zien. Hier in moet 007 een aanslag proberen te voorkomen en heeft onze eigen Jeroen Krabbe een grote rol in de film. Wat moet ik nog meer zeggen het is James Bond, lekkere wijven, actie en Gadgets.




2: Wie niet op James Bond zit te wachten, kan om 20:00 inschakelen op RTL 5 voor Forrest Gump (1994) die ons laat zien dat het leven net een doos chocolade is, omdat je nooit weet wat je krijgt. Deze film is episch, baanbrekende special effecten en een prachtig mooi verhaal.





3: RTL 5 zend om 23:00 één van mijn favoriete jeugdfilms uit, namelijk Big uit 1988 waar in een piep jonge Tom Hanks is te zien. Deze verteld het verhaal van een jochie die op de kermis een geheimzinnige machine met de naam Zoltan (fun fact: fans van de film bouwen deze kasten na) vind en wenst dat hij groot was, je raad het al hij wakker wordt is hij volwassen geworden en zal zich staande moeten houden in de grote mensen wereld en Zoltan moeten zoeken om alles ongedaan te maken.





4: Films die gebaseerd zijn op video games hebben vaak een hele slechte naam of op voorhand al gedoemd zijn om te mislukken. Helaas ging dit feit ook op voor Prince of Persia: The Sands of Time (2010) die om 23:20 op BBC 1 is te zien. Persoonlijk heb ik genoten van deze film en ben ik van mening dat je het een kans moet geven.





5: in 2006 verscheen Slither een redelijk standaard horror flick van James Gunn (die nu Guardians of the Galaxy maakt) die zich goed wist te onderscheiden en een hele lekkere vibe had. Daar door kreeg deze een cult status en is vanacht om 00:30 op NET5 te zien.





6: The Uninvited uit 2009 is een behoorlijk nette horror flick die het niet hoef te hebben van bloederig effecten, maar goed doordachte en opbouwende spanning. Aangezien de onderstaande trailer je beter het verhaal kan uitleggen dan ik het kan typen, adviseer ik je op play te drukken of je moet niet durven. Oja deze film is om 01:05 op BBC1 te zien.





7: Om 01:35 is op BBC 2 Martin Scorsese's misdaad klassieker Mean Streets (1973) te zien, waar in een hoop sterren laten zien hoe hard het leven in New York in de jaren zeventig was en misdaad voor sommigen een way of life is. Ook dit is een dikke aanrader voor elke film fan.





8: Voor wie niet kan slapen of net terug komt van het stappen is er om 06:10 op RTL 5 George Lucas (ja die van Star Wars) de cult klassieker American Graffiti (1973), die niks met kunst uit spuitbussen te maken heeft. Maar draait om snelle wagens, vriendschap en de toekomst. Het is wat moeilijk uit te leggen dus check de onderstaande trailer maar.





9: Tot slot is er om 06:20 op SBS 6 de film Scooby Doo uit 2002 te zien, die gaat over.... Scooby Doo en zijn vrienden die een spannend avontuur beleven. Deze film kreeg later nog een vervolg met sCrappy Doo er bij en helaas was toen het feest over voor deze film franchise waar van ik graag meer had willen zien.



Reageer