Vanavond op TV/7 juni

RDJ134 7 juni 2014 om 17:00 uur

Het is zaterdag en dat betekend dat er een shitload aan goede films op de TV te zien zijn, en net als elke dag hebben we een ruime selectie gemaakt uit een zeer groot aanbod. Want de onderstaande tips hebben het Eigenwereld.nl logo gekregen omdat je ze gezien moet hebben.

1: RTL 5 kickt om 20:00 de avond af met de Amerikaanse actie film S.W.A.T. uit 2003, waar in we een shitload aan bekende acteurs en zelfs de rapper LL Cool J voorbij zien komen als een elite politie team. De film die gebaseerd is op een TV serie uit de jaren 70 is vrij standaard en zelfs slecht te noemen. Maar kijkt heerlijk weg omdat het soms zo lomp is.





2: Gran Torino uit 2008 is vanavond om 20:00 op Veronica te zien en deze film laat ons zien dat de hoog bejaarde Clint Eastwood nog altijd een top acteur is. Het verhaal gaat over een verbitterde oorlogsveteraan die eigenlijk zit te wachten tot de dood hem komt ophalen. Maar wanneer mensen zijn auto proberen te stelen wordt hij onbedoeld de held van de buurt. De uitgangspunt van deze film is dat je jezelf en je bezittingen (iets wat Amerikanen hoog in het vaandel hebben) met gepast of dodelijk geweld mag verdedigen. Iets wat stof tot na denken is.





3: Wie niet op politie actie of drama zit te wachten, kan beter afstemmen op één voor... The Smurfs uit 2011. Sure de Smurfen die een spannend avontuur beleven in New York is iets wat je moet aanspreken, maar de film is zeer grappig en vooral erg kleurig.





4: Wie om 22:00 afstemt op FOX kan daar 3000 Miles to Graceland uit 2001 bekijken. Dit is een heerlijke heist actie film waar in Kurt Russell en Kevin Costner met hun crew tijdens een Elvis imitatoren bijeenkomst in Las Vegas een Casino gaan beroven. Leuk detail is dat Russel ooit met Elvis in een film speelde, en hij ooit The King zelf speelde in een andere flick.





5: Een Ronin is een Samurai die geen meester heeft, en dat is precies de beschrijving van het karakter dat Robert De Niro speelt in Ronin uit 1998. Hij moet daar samen met een bende misfits een pakket stelen dat gewilt is bij diverse groepen. De actie is keihard en we zien een hoop bekende acteurs en actrices voorbij komen. Deze erg coole film is om 22:15 op Veronica te zien.





6: In 2006 maakte Michael Mann (Heat Colleteral, LA Takedown die technisch gezien Silence of the Lambs en Heat in één is) de film Miami Vice met in de hoofdrollen Jamie Foxx en Collin Farrell. Deze film was gebaseerd op de legendarische TV serie uit de jaren 80 waar Mann wel eens een paar episodes van regisseerde. Hoewel Miami Vice niet slecht is, lieten veel bioscoop bezoekers deze link liggen en ook de recensies waren verpletterend. Of dit echt zo is mag je zelf om 22:15 op RTL 5 bekijken.





7: Wie zin heeft in een rampen film, kan om 00:30 afstemmen op BBC 1, want daar zal Poseidon uit 2006 te zien zijn. Waar in we zien hoe een schip na een Tsunami omslaat en overlevenden zich een weg naar boven moeten vechten. Ook deze remake haalde het niet bij het origineel uit 1972, maar kijkt gewoon lekker weg met een bak popcorn en een biertje of een groot glas cola.






8: Shoot to Kill uit 1988 is een heerlijke en typische jaren 80 film, waar in een sluwe psychopathische overvaller de bergen in vlucht en een vrouwelijke gids (de toen nog geen 200 kilo wegende Kristie Alley) gijzelt, en een FBI agent (Sidney Poitier) die samen met berg gids Tom Berrenger de achtervolging inzet door een groot uitgebreid berg gebied. Het klinkt vrij suf, maar ik kan je beloven dat dit niet zo is. De film heeft zelfs een paar iconisch momenten zoals je hier onder kan zien in een korte scene.



Reageer