Vanavond op TV/8 juni

RDJ134 8 juni 2014 om 17:00 uur

Het is Zondag aka chilldag en dus mooi tijd om even goed te gaan bank hangen met de TV aan. Want vandaag zijn er drie films die wij je aanraden waar van Star Wars: A New Hope uit 1977 onze favoriet is. Want deze film was de geboorte van mainstream Science-Fiction en is verantwoordelijk voor miljoenen nerds en geeks.

1: 20:00 FOX - We hebben er drie weken op moeten wachten, want na de tergende prequels kunnen we nu eindelijk Star Wars: A new Hope bekijken, de eerste en originele Star Wars film uit 1977. Als je het verhaal na alle jaren nog niet ken moet je jezelf schamen. Prinses Leia die de rebellen lijd tegen The Empire wordt gevangen genomen en kan nog net op tijd haar droids weg sturen om Obi Wan Kenobi te vinden die haar kan helpen om een wapen dat planeten kan vernietigen te stoppen. Onderweg komen de droids Luke Skywalker tegen en deze gaat met Obi Wan, Han Solo en Chewbacca op avontuur met als hoogte punt een face off tussen Obi en Darth Vader. Fook it. KIJKEN!!

2:Wie geen ruimte opera wil zien, moet maar lekker weg gaan.... ik bedoel afstemmen op Net5. Want daar begint om 20:30 A time to Kill uit 1996, een film die toen deze uitkwam een hoop opschudding veroorzaakte. Want het verhaal van een negroide vader die de roomsblanke redneck verkrachters van zijn dochter overhoop schiet is omstreden, maar aan de andere kant ook zeer begrijpbaar. Dus de vraag in dit rechtbank drama is of deze man schuldig aan moord is of handelde op emoties. Stof tot nadenken.

3: Murder by Numbers uit 2002 is een hele knappe en zeer goed doordachte films over twee tieners die een perfecte moord plegen zonder enig bewijs achter te laten. Alleen een vrouwelijke agent (Sandra Bullock) twijfelt aan het gebeuren en wordt zelfs persoonlijk betrokken bij de zaak. Deze film is om 22:30 op RTL 5 te zien.Reageer