Feis - Superman ft. Winne

RDJ134 3 november 2014 om 19:21 uur

De Rotterdamse rapper Feis is al eens eerder hier op Eigenwereld.nl voorbij gekomen, want in zijn track Wolverine konden we al verwijzingen naar het comic en film karakter vinden. Vandaag dropte hij zijn nieuwste plaat die als titel Superman heeft en daarbij wordt bij gestaan door Winne.


Superman is de eerste single van het debuutalbum 'Hard van Buiten, Gebroken van Binnen' van de Rotterdamse rapper Feis. De plaat verschijnt op 21 november. Haal nu je tickets voor het releasefeest op 23 november: http://www.bird-rotterdam.nl/agenda/feis

Met de eerste lektrack 'Hard van Buiten' maakt de Rotterdamse rapper Feis de release van zijn debuutalbum 'Hard van Buiten, Gebroken van Binnen' bekend. Op 21 november verschijnt bij Top Notch het langverwachte solodebuut van de rapper uit het Ecktuh Ecktuh kamp. "Dit is de volwassen Feis. Ik heb mezelf helemaal bloot gegeven op dit album."

"Het was een zoektocht naar de juiste toon voor dit album", vertelt Feis. "Ik houd nog steeds van de stoerdoenerij, maar wilde méér geven op mijn album. Er staan dingen op waar ik me bijna voor schaam om te laten horen, maar dat is goed denk ik. Dat is eerlijk, zielenmuziek."

In de aanloop naar dit album bracht Feis de 'Gebouwd Voor Dit EP uit; een verzameling tracks die niet op het album kwamen. De 'kofferbakverkoop' bleek een groot succes en gaf Feis en zijn Ecktuh Ecktuh team de kans om fans persoonlijk te spreken.

Op 'Hard van Buiten, Gebroken van Binnen' staan natuurlijk vele Ecktuh Ecktuh leden. Zo hoor je onder meer Winne, Lexcouper en 18krt. Producties zijn er onder meer van Pim, Phatt, SoundsLikeMoney, Ezra, Alee Rock, Soulsearchin, SABeats en Ronnie Flex. Binnenkort verschijnt de video van single 'Superman' met een feature van Winne.

Faisal Mssyeh aka Feis brak in 2007 door met zijn bijdrage aan de track Klein, Klein Jongetje met stadsgenoot U-Niq. Op de track 'Zegevieren' van goede vriend Winne (2008) noemde Feis voor het eerst de aanstaande albumtitel. Sindsdien verschenen van de mc legendarische tracks, sessies en diverse samenwerkingen met onder meer Winne, Kempi, Murda Turk, Hef, Sjaak, Appa en MocroManiac.

Het album verschijnt op 21 november fysiek en digitaal. Het releasefeest is op 23 november in Bird.




Reageer