Vanavond op TV / 10 september

RDJ134 10 september 2010 om 16:13 uur

Eindelijk is het weekeinde, en zullen veel van jullie op stap gaan of non-stop zitten gamen. Wie nog zin heeft in een filmpje te checken zit vanavond erg goed. Want er zijn maar liefst drie hele vette films te zien. Daarvan is Resident Evil (2002) onze favoriet en dat deze film 'toevallig' op TV komt is geen toeval. Want de 23e deze maand gaat Resident Evil: After Life in de Nederlandse bioscopen draaien.

1: 20:30 begint onze vrijdag avond op RLT 5 met het zeer matige Die Hard 4.0 (2007), waarin Hackers de hele wereld economie willen plat leggen. Maar ze hebben niet gerekend op Bruce Willis die zich staande moet houden tegen huurlingen die van gebouw tot gebouw springen ala Super Mario. Ook grappig is om te zien hoe Microsoft aardig wat knaken hebben opgehoest om Gears of War te laten promoten. Eigenlijk is het enige leuke aan de hele film de rol van uber nerd Kevin Smith, die wel voor de komische noot kan zorgen.



2: Nu we het toch over Kevin Smith hebben, om 20:30 is zijn film Dogma (1999) op Comedy Central te zien. Hier in willen twee engelen (prachtige rollen van Matt Damon en Ben Affleck) die uit de hemel verbannen zijn, via een trucje terug keren naar het paradijs. Alleen zal dit wel de Apocalyps activeren, dus zal er een nakomeling van Jezus de boel moeten redden. De film zit vol met vette scènes, diepgaande dialogen en mijn persoonlijke helden Jay and Silent Bob. Mocht je echt niks met de andere films hebben dan is dit toch wel verplichte kost.



3: Tot slot is er 23:00 op RTL 5 de bijna cult klassieker Resident Evil (2002) te zien, en op de titel en een paar herkenbare namen na, heeft de film bijna niks meer met de gelijknamige game te maken. Maar het kijk heerlijk weg en heeft ook nog eens een aantal hele gore fragmenten. Oja wie op het einde van de film op pauze drukt als Milla Jovovich van de dokters tafel stapt, kan haar ongeschoren bush in een beaver shot zien. De film kreeg nog twee erg slechte vervolgen en eind deze maand moet het alweer vierde deel in 3D alles goed gaan maken.


Reageer