Politie ziet Typhoon voor een drugs dealer aan *update 01:16*

RDJ134 30 mei 2016 om 21:13 uur

De Zwolse Fakkelbrigadier Typhoon is vandaag aangehouden door de politie voor de simpele reden: Een te dure auto voor iemand met een donkere huidskleur en dus moest dat wel een drugs dealer zijn. Dit is wat de dienst doende agent zelfs openlijk toe gaf aan de rapper die een lange tijd met de heren van Seven League Beats de huisband was van De Wereld Draait Door en op alle grote festivals geboekt staan vanwege zijn poëtische teksten en vrolijke muziek met een maatschappelijke boodschap. Dat het hem (terecht) niet lekker zit is te lezen op de onderstaande Instagram.

Update: Politie heeft in een reactie bij Nu.nl laten weten dat de agenten op de vingers zijn getikt.


Een woordvoerder van de politie bevestigt de berichtgeving van Typhoon aan NU.nl. "Twee agenten hebben in het kader van ongebruikelijk bezit hem aan de kant gezet. Toen agenten zagen dat het om de rapper ging hebben ze een praatje met hem gehouden."

Tijdens dat gesprek vroeg Typhoon waarom ze hem eruit hadden gepikt. Daarop zei een van de agenten dat de huidskleur van de rapper opviel. Dat is iets wat niet had mogen worden gezegd, meldt de woordvoerder.

De dienstdoende agent zal hierop worden aangesproken. Ook wordt de casus met Typhoon gebruikt om deze situaties in het vervolg te voorkomen en van te leren.


🚨 Net staande gehouden door de politie in Zwolle. Niet door een verkeersovertreding maar, omdat mijn nieuwe auto niet matcht met mijn profiel, lees; verdacht dat een man met mijn kleur in zo'n auto rijdt. De dienstdoende agent, (vriendelijke vent daar niet van) gaf toe dat hij bevoordeeld was, en er rekening mee hield dat het drugmoney kon zijn. Dit is helaas de zoveelste keer dat dit mij overkomt en dan ben ik nog 'bekend' en is de sfeer na herkenning minder gespannen. Velen hebben dat voorrecht niet. Voorheen kon ik er nog boos om worden, nu ga ik er al vanuit dat ik word aangehouden en word ik juist rustig als het weer blijkt dat etnische profilering het motief is. Het is triest. Ik kies ervoor dit nu te delen omdat dit niet een op zichzelf staand iets is. Het is niet alleen de politie, dit is een dikke error in de NL'se samenleving. Eerste stap naar verandering is toegeven dat racisme/discriminatie/onderscheid nog steeds onderdeel van onze cultuur is. We zijn er nog lang niet! #etnischeprofilering #awereness #nederland #racisme #gelijkheid

A photo posted by Typhoon (@mctyphoon) on



Reageer