Hijs interview met G-No

RDJ134 9 januari 2018 om 16:22 uur

De Rotterdamse rapper G-No is een gedreven persoon die al sinds jaar en dag zijn ding doet en helaas niet het grote succes krijgt wat hij verdiend. Zijn tracks gaan over reale dingen en geen gebluf over stoere straat shit (hoewel hij zo nu en dan een uitstapje naar dit maakt),maar het dagelijkse leven. De website HipHop In Je Smoel (Hijs) had dit interview met hem en daar van kan je hier onder een klein stukje lezen.


In 2011 ging Gino van start met zijn eigen label, Hard Entertainment. “Ik breng alles uit onder de naam Hard Entertainment. Daarnaast heb ik een groep samengesteld: Team Hard. Dat is een groep jongens met wie ik de loop der jaren altijd muziek ben blijven maken. Als groep sta je er sterker voor dan alleen, daar geloof ik wel in. Verder organiseer ik Hard Rapbattles, Hard Sessies en Studio Sessies. Ik wil een van Hard Entertainment een grote naam maken. Nu is het vooral naamsbekendheid opbouwen. Uiteindelijk is het wel de bedoeling dat het zo succesvol mogelijk wordt. Dat ik en alle gasten die er mee te maken hebben, er gewoon van kunnen leven. Dat gaat nu wel iets beter. Mede doordat alles veel sneller gaat. Via Spotify, alles kunnen streamen. Na tien jaar krijg ik eindelijk geld voor mijn raps. Iets dat ik nooit eerder heb gekregen.”

“Ik maak van januari tot aan het eind van het jaar tracks. De beste selecteer ik. Uiteindelijk komen er vijfentwintig op mijn mixtape, dat is nog altijd best veel vergeleken met albums of mixtapes van andere artiesten. Er zitten geen tracks meer bij waar ik niet honderd procent energie en tijd in heb gestoken. Ik ben dan ook heel divers. Ik rap niet over één ding. Het is niet dat je bij nummer twaalf van de mixtape al denkt ‘ik heb het wel gehoord, man’. Het zit vol met verschillende flows en thema’s. Ik vind ook niet dat je maar over één ding kan, mag en zou moeten rappen. Een mens is ook niet 24/7 boos of blij.”

Reageer