Oorlog tussen hackers en Sony is nu persoonlijk geworden

RDJ134 5 april 2011 om 19:55 uur

Zoals je gisteren hier al de hele dag kon lezen, heeft de hackers groep Anonymous de oorlog verklaart aan Sony. De reden hier voor is dat het Japanse bedrijf de hackers Geohot en Graf_Chokolo voor het gerecht hebben gesleept. Ondertussen Ddossen ze de living shit uit diverse Sony websites en het PlayStation Network, overigens word het laatste door Sony ontkent en zouden juist zij onderhoud aan het netwerk plegen. Anway, een splinter groepering van Anonymous die de naam SonyRecon heeft, heeft nu besloten om het een stukje persoonlijker te maken door medewerkers van Sony rechtstreeks aan te willen gaan vallen. Deze zijn nu druk bezig met het in kaart brengen van betrokkenen rond om de rechtszaak en plannen al diverse aanvallen waarbij de grenzen van virtueel en real life worden overschreden.

Normaal gesproken zou dit een not done ding zijn, maar vergeet niet dat Sony hier zelf ook niet vies van is. Zo vroegen ze al eerder alle ip adressen op van mensen die op de GeoHot website zijn geweest, een hack video op Youtube hebben bekeken, en komen ze gezellig mee op de koffie tijdens politie invallen om 'data' veilig te stellen. Maar goed een oorlog is altijd vies, toch??

A supposed "splinter group" of hacking outfit Anonymous, calling itself "SonyRecon", has asked members to get "people to gather and contribute dox, and work towards a common goal of finding and information and detailing useful targets". "Dox" is basically any and all personal documentation and/or identification of an individual available online.

Reageer