Graffiti artiest Duster komt naar Amsterdam

RDJ134 19 mei 2011 om 19:41 uur

Dankzij de website van StateMagazine kan ik melden dat de legendarische graffiti artiest Duster op 28 mei aanstaande de hoofdstad aandoet. Hij zal die avond in de Melkweg een expositie geven, verder is de film Wild Style er te zien. De muziek wordt die avond verzorgt door niemand minder dan Kubus en Rico.

De legendarische graffiti-artiest Duster uit New York brengt op 28 mei een bezoek aan Amsterdam en zal in de Melkweg meer vertellen over zijn kunstzinnige carrière. Daarbij zal er een unieke expositie van zijn werk te zien zijn met foto's uit de collectie van Henry Chalfant en Martha Cooper.

De uit de Bronx afkomstige Duster begon op twaalfjarige leeftijd met graffiti en was met name actief in de jaren zeventig en tachtig. Henry Chalfant en Martha Cooper, auteurs van het boek Subwat Art, hebben een gedeelte van zijn werk gefotografeerd. Het resultaat zal op 28 mei te zien zijn in de Mediaroom van de Melkweg.

Kubus en Rico verzorgen de muzikale ondersteuning op de avond. Afgelopen jaar werd bekend dat het duo aan een gezamenlijk album werkt, dat eind 2011 uit zou moeten komen. In de Melkweg zullen daar ongetwijfeld een aantal voorproefjes van gegeven worden. Verder zal de beroemde film Style Wars (1983) op de avond vertoond worden en zullen dj's Taco Fett, Bart Fader en Jedno Pivo plaats nemen achter de decks.


Reageer