Mafia Vocab: Omertà - Mafia: Definitive Edition

RDJ134 21 oktober 2020 om 20:01 uur

Begin jaren negentig moest mijn broertje voorkomen voor een aantal serieuze zaken (waar bij hij ironisch werd veroordeeld voor wat hij NIET gedaan heeft, en wat hij wel gedaan had werd vrijgesproken) waar door hij een jaartje in de EBI van Zwaag mocht gaan wonen. Tijdens de rechtszaak werd onze familie letterlijk door de rechter een maffia achtige familie genoemd die weigeren met de overheid te praten en geen namen wilde noemen van de mensen die wel bij mijn broertje zijn zaak waren betrokken, zelfs toen de politie in de gevangenis langs kwam met een voorstel voor mijn broer dat hij gelijk vrij kwam als hij namen noemde wat hij niet deed want hij en onze familie zijn geen snitches en hij nam het zoals het kwam.

Want we praten niet met de politie of zoals de Italiaanse maffia het zou noemen: Omerta, wat zo zijn we in de Schilderswijk nu eenmaal opgegroeid. Deze zwijgcode staat ook centraal in Mafia: Definitive Edition waar van je mijn recensie hier kan lezen.

Even voor de duidelijkheid doe geen domme dingen in je leven waar door je in problemen kan komen, sommige mensen die je vrienden noemen kunnen op een dag getuigen tegen je of je aanwijzen voor dingen die je wel of niet gedaan kan hebben. Hoe het gewoon digitaal gangster jwt ;)



Reageer