3voor12 interview met Freez

RDJ134 13 juli 2011 om 22:38 uur

Zoals je al in mijn review van het FTG 3 album kon lezen, was dat de voor mij onbekende rapper Freez de beste tracks neerzette en zo doende op mijn radar terecht is gekomen. Uiteraard ben ik niet de enige die dit talent 'ontdekt' heeft, want 3voor12 heeft nu dit interview met hem gehad. Daarbij maken we nader kennis met deze Jeugdzorg medewerker, van wie er op 9 augustus een EP met de titel 8.6. verschijnt.


"Je moet een keer naar Zwolle komen, daar hebben ze een eigen studio en zijn ze goed bezig," kreeg een jonge Freez ergens aan het begin van deze eeuw te horen van vrienden Herb Alfonso (nu o.a. clipmaker voor Fakkelteitgroep) en producer A.R.T. Hij nam veel tracks op, maar koos nooit voor de muziek. Freez: "De afgelopen jaren heb ik me op mijn gezin en mijn werk bij Jeugdzorg gestort. Ik begeleid jongeren met een taakstraf, geef trainingen in sociale vaardigheden en in agressieregulatie. Muziek bleef wel kriebelen en op een gegeven moment vond ik dat ik het moest proberen en moest kiezen voor dat waar mijn hart ligt."

Dat bewuste moment kan Freez zich nog goed herinneren. "Ik was op dat moment totaal niet met muziek bezig. De Fakkelbrigade speelde in Utrecht en A.R.T. nodigde me uit om langs te komen. Backstage vertelde Sticks me dat hij het zonde vond dat ik niets meer maakte en dat hij wel wat dingen in gedachte had waar hij me bij wilde betrekken. Minder dan een week later belde hij me al en zo begon het balletje te rollen."

Reageer