Heroes Dutch Comic Con Maakt De Eerste Vier Artiesten Bekend

RDJ134 19 september 2022 om 17:22 uur

Goed nieuws voor de mensen die een kaartje voor de Dutch Comic Con hebben weten te veroveren, want vandaag zijn de eerste vier artiesten bekend gemaakt die er aanwezig zouden zijn. Dit zijn niet de minste, en wie het precies zijn kan je hier onder lezen.

De Dutch Comic Con zal 19 en 20 november plaats vinden in de Jaarbeurs in Utrecht en ook wij zullen hier bij zijn.

Lee Bermejo
Lee Bermejo is een award-winnende stripboekschrijver en illustrator, die bekend staat om zijn gedetailleerde tekeningen. Zijn bekendste werken zijn de samenwerkingen met schrijver Brian Azzarello. Samen maakten de twee diverse comics voor DC Comics, zoals ‘Luthor', ‘Before Watchmen: Rorschach', en The New York Times bestselling graphic novel ‘Joker'. Als schrijver is Bermejo vooral bekend van zijn werk voor ‘Batman: Noël', die hij ook illustreerde.

Totino Tedesco
De Argentijnse Totino begon zijn professionele carrière in de advertentiewereld en bij filmstudio's. Zo maakte hij voor geanimeerde films de achtergronden en concept art. In 2009 keerde hij zich definitief tot de stripboekuitgevers en ging hij aan de slag bij BOOM! Studios. Tegenwoordig maakt hij uitsluitend cover art voor uitgevers als Marvel, DC Comics, Dark Horse, Valiant en BOOM! Studios.


Charles Soule
New Yorker Charles Soule is als stripboekschrijver vooral bekend van zijn werk voor DC Comics' ‘Daredevil', Marvel's ‘She-Hulk' en ‘Death of Wolverine'. Maar ook Star Wars-fans zullen het werk van Soule herkennen, want hij schreef diverse Star Wars comics voor Marvel, waaronder ‘The Rise of Kylo Ren'. Met zijn Star Wars roman ‘Light of the Jedi' wist hij zelfs de eerste positie te behalen op de New York Times ranglijst.

Chris Conroy
Speciaal voor comic artiesten in de dop, schuift DC Comics' editor Chris Conroy aan bij het gezelschap. Conroy zijn voornaamste taak is om de portfolio's te beoordelen van bezoekers die een carrière als stripboektekenaar ambiëren. Als editor van DC's ‘Multiverse' groep, weet hij als geen ander hoe een goede comic in elkaar zit. Bezoekers die de editor naar hun werk willen laten kijken, kunnen deze afgeven bij het inleverpunt in de Comics Area.

Lee, Totino, Charles en Chris zijn het gehele weekend aanwezig. Fans kunnen commissies aanvragen, artwork of comics laten signeren en ze het hemd van het lijf vragen. Daarnaast zullen de artiesten hun expertise delen tijdens de verschillende panels in de Cozy Corner, die zich eveneens bevindt in de Comics Area.

Reageer