Velma is worse than you could possibly imagine...

RDJ134 21 januari 2023 om 16:04 uur

Scooby Doo en zijn Mystery Inc groep is al 54 jaar een begrip waar heel weinig aan veranderd is in de loop der jaren, behalve dat de films en verkapte series er niet beter op werden. Maar bij HBO hadden ze het briljante idee om Velma te blackwashen, lesbisch te maken, en laten schelden zoals nooit te voren. De rest van Mystery Inc worden als idioten neergezet en heeft ook Shaggy een donkere huidskleur gekregen.

Hoewel ik geen voorstander ben van karakters 'te herkleuren' kan dit wel eens goed uitkomen en goede voorbeelden hier van zijn Nick Fury in het MCU, wiens comic versie rooms blank is, of Kingpin aka Wilson Fisk gespeeld door de helaas overleden Michael Clarke Duncan die dit in de comics blanke karakter, nu perfect neerzette. Dus als het goed gedaan wordt heb ik hier geen probleem mee.

Maar Velma is Woke als het kan en probeert te shockeren en doet afbreuk aan het karakter die al meer dan een halve eeuw een begrip is De animatie is ok, de rest is pure bagger en dat houd het internet en de fans van de Scooby Gang nu goed bezig. YouTuber Alex Meyers (briljante gast, check zijn kanaal) kijkt er nu open minded na om te realiseren hoe ongelofelijk slecht dit wel niet is, en de grote vraag: Waarom is dit gemaakt en voor welke doelgroep??Reageer