FilmBox Maandelijkse Highlights februari

RDJ134 2 februari 2023 om 00:00 uur

Er zijn heel erg veel streamings en VOD diensten beschikbaar en daar hoort ook het wat minder bekende FilmBox bij, een dienst die je ook gratis op Ziggo kan vinden Maar deze hebben niet al je standaard bekende films, maar oude en veel onbekende titels die je niet bij de andere zal vinden. Voor de nieuwe maand zijn er een paar highlights en deze kan je hier onder vinden.

THE VOICE OF LOVE - Maandag 6 februari om 20.30 uur


Genre: biogafie, komedie, drama
Regisseur: Valérie Lemercier
Cast: Valérie Lemercier, Sylvain Marcel, Danielle Fichaud

Vrij geïnspireerd op het leven van de beroemde Céline Dion, de Canadese songfestivalwinnares die uitgroeide tot een wereldster. Het is een warme en humorvolle ode over het fictieve alter-ego Aline Dieu, van een onzekere jonge vrouw tot stijlicoon. De film kreeg maar liefst tien nominaties voor een Cesar Award, de nationale filmprijs van Frankrijk. The Voice of Love wist er vijf te verzilveren, voor onder andere beste actrice.

Aline is het veertiende kind in het gezin Dieu. Als haar ouders ontdekken dat de jonge Aline een gouden stem heeft, zet de hele familie zich in om haar talent aan de wereld te laten horen. Maar hoe komt een eenvoudig plattelandsmeisje uit Franstalig Canada verder? Een afspraak met producent Guy-Claude blijkt wat ze beiden nodig hebben. Samen kunnen ze met moed, geduld en liefde de wereld aan. Van lokale tv-shows tot megahits.

FLAG DAY - Maandag 13 februari om 20.30 uur

Genre: Drama, thriller
Regisseur: Sean Penn
Cast: Dylan Penn, Sean Penn, Katheryn Winnick, Josh Brolin

Waargebeurd en bijzonder misdaaddrama van en met Sean Penn en zijn eigen dochter Dylan Penn. waarin een journaliste in het reine moet komen met haar vader, die een dubbelleven leidde als oplichter en bankrover om voor haar te kunnen zorgen. De film werd vorig op het filmfestival van Cannes genomineerd voor een Gouden Palm en bevat prachtige nummers van Cat Power, Glen Hansard, Eddie Vedder en zijn dochter Olivia.

Journaliste Jennifer Vogel (Dylan Penn) worstelt al haar hele leven met de duistere erfenis van haar vader John (Sean Penn): enerzijds een liefhebbende en charismatische man, anderzijds een meedogenloze oplichter. John gelooft dat de wereld corrupt is en dat je daarom ook corrupt moet zijn om goed voor jezelf en je familie te kunnen zorgen. Hij liegt, bedriegt en gaat over lijken om uiteindelijk 20 miljoen dollar te verdoezelen. Nu Jennifer volwassen is, heeft zij geen idee wat er van John is geworden.

DEADLOCK - Maandag 20 februari om 20.30 uur

Genre: actie, thriller
Regisseur: Jared Cohn
Cast: Patrick Muldoon, Bruce Willis, Matthew Marsden

Bruce Willis neemt in deze actiethriller als een gezochte misdadiger wraak na de dood van zijn zoon. Samen met zijn trawanten neemt hij een stuwdam in, gijzelen ze alle aanwezigen en dreigen de regio onder water te zetten. Echter ze krijgen tegenstand van één gijzelaar: voormalig US Ranger Patrick 'Starship Troopers' Muldoon.

THE IMITATION GAME - Maandag 27 februari om 20.30 uur

Genre: biografie, drama, thriller
Regisseur: Morten Tyldum
Cast: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode

Een sterk geacteerde film van regisseur Morten Tyldum (Headhunters) met hoofdrolspelers Keira Knightley en de Oscargenomineerde Benedict Cumberbatch. Het verhaal dat tot het einde blijft boeien draait om de geniale en eigenzinnige WOII-held die de geheime code wist te kraken waarmee de Duitsers onderling communiceren. De film werd genomineerd voor acht Oscars en wist er een voor Best Writing te verzilveren.

In de winter van 1952 werd Alan Turing (Benedict Cumberbatch) door de autoriteiten opgepakt voor het toen strafbare feit homoseksualiteit. Wat echter bij niemand bekend was, was dat Turing enkele jaren daarvoor tijdens de oorlog in het diepste geheim leiding gaf aan een groep van knappe koppen. Hun opdracht was het kraken van de Enigma code die de Duitsers voor al hun communicatie gebruikten. De machine die Turing uitvond was niet alleen essentieel voor de beëindiging van de oorlog, ook was dit het prototype voor onze hedendaagse computer.

Reageer