Heroes Made in Asia Slaat de Handen in één met Pokemon GO!

RDJ134 21 april 2023 om 17:18 uur

In het weekeinde van 6 en 7 mei is er weer een Heroes Made in Asia en wordt er voor een derde keer alles pop culture en Aziatische cultuur is gevierd in Gorinchem. Daarbij komen er veel bekende artiesten van Anime en cosplay naar Nederland toe en is er op het gebied van gaming ook heel erg veel te doen. Zo slaat het evenement de handen in één met Pokemon Go en zijn er daar op het terrein hele leuke en vooral toffe dingen te vinden. Hoe dat zit is nu hier onder te lezen.


Het duurt nog maar twee weken voordat de derde editie van Heroes Made in Asia begint in de Evenementenhal Gorinchem, maar dat houdt de organisatie van het evenement rondom Aziatische popcultuur niet tegen om nog meer te gekke onderdelen bekend te maken! Vandaag kondigt de organisatie aan dat er op 6 en 7 mei een aantal hele toffe in-game bonussen worden geactiveerd in de Pokémon GO app, zoals extra Pokéstops, Pokéballs en unieke encounters met diverse zeldzame Pokémon.

Extra stops, langere lures en zeldzame Pokémon
Tijdens Heroes Made in Asia zullen er bij het evenement extra Pokéstops toegevoegd worden aan het spel, waar spelers aan kunnen draaien om items te krijgen zoals Pokéballs. Zoals elke Pokémon GO-speler weet is dit niet het enige wat je kunt doen bij een Pokéstop; je kunt hier namelijk ook Lure Modules activeren, die zorgen voor aanzienlijk meer wilde Pokémon voor elke speler die daar in de buurt loopt. Eén van de speciale bonussen is echter dat deze Lure Modules tijdens het evenement maar liefst zes uur lang actief blijven, in plaats van één uur.

Ook zal er een bijzondere Field Research beschikbaar zijn voor bezoekers van het evenement. De beloningen van het voltooien van deze Field Research zijn onder andere encounters met Porygon, Joltik en de ontzettend zeldzame Unown M & A. Voor de fans die na 6 en 7 mei nóg meer willen vangen en ontdekken, zal er ook nog een soortgelijk in-game evenement zijn tijdens het Heroes Dutch Comic Con evenement op 24 en 25 juni in Jaarbeurs Utrecht.

Wereldwijde sensatie
Toen Pokémon GO in 2016 werd gelanceerd, was het gelijk een ongelooflijk groot succes. Met miljoenen spelers wereldwijd kon je de dagen na de Nederlandse lancering op 16 juli 2016 niet meer om het spel heen; overal in het land veranderde het straatbeeld plotseling in groepen mensen die stad en land afliepen om Pokémon te vangen. Het mobiele spel maakt gebruik van augmented reality en gps, waardoor de geliefde Pokémon zich lijken te bevinden in de echte wereld. Deze Pokémon, zoals bijvoorbeeld de populaire Pikachu, zijn te vangen door met de vinger over het beeld te schuiven en zo een Pokéball te gooien. Naast het vangen van Pokémon kun je zogenoemde Gyms overnemen, de slechteriken van Team Rocket verslaan en allerlei opdrachten uitvoeren om leuke beloningen te verdienen.

Pokémon Trading Card Game area
Naast de mobiele game en de bonussen is er dit jaar ook nog eens voor het eerst een Pokémon Trading Card Game Area bij Heroes Made in Asia. Hier kunnen de liefhebbers graded Pokémonkaarten kopen. Je kunt hier je verzameling flink uitbreiden, want de allernieuwste sets zijn te verkrijgen tijdens het weekend.

Kijk voor meer informatie, nieuws en tickets op de website van de organisatie: made-in-asia.nl.

Reageer