Heroes Made in Asia Dit Weekeinde

RDJ134 1 mei 2023 om 15:02 uur

Dit Weekeinde van 6 en 7 mei is er weer een Heroes Made in Asia en wordt er voor een derde keer alles pop culture en Aziatische cultuur is gevierd in Gorinchem. Daarbij komen er veel bekende artiesten van Anime en cosplay naar Nederland toe en is er op het gebied van gaming ook heel erg veel te doen. Daarnaast is er veel te eten, live shows en nog veel meer. Of te wel dit is dit weekeinde de place to be!! Check voor de volledige gasten lijst en shows even de website zelf, waar je meer informatie kan vinden dan ik kan knippen en plakken, want het is dit jaar groter dan ooit.

Ontmoet jouw heroes

Er zijn een hoop special guests die je kan ontmoeten tijdens het evenement. Zo zullen de stemacteurs Cristina Vee Valenzuela (Genshin Impact, Sailor Moon, Pokémon) en Scott Burns (Bowser) spreken op de Main Stage, delen zij handtekeningen uit en kunnen fans deelnemen aan een unieke Meet & Greet sessie. Daarnaast zijn er verschillende comic- en manga artiesten te gast, zoals Meritxell Garcia (Gecko Chan) en Xulia Vicente (Duerme Pueblo). Ontmoet beroemde artiesten van over de hele wereld, laat jouw favoriete kunstwerk signeren of vraag een commissie aan.

Andere special guests die ook zeker de moeite waard zullen zijn, zijn de vele aanwezige cosplayers in de Cosplay Village. Zo is onder andere populaire Har_Fie aanwezig, die fans met een grote vriendelijke glimlach te woord staan. Ook is Sakuraflor weer van de partij om verschillende onderdelen rondom cosplay te presenteren.


Een markt vol met te gekke merchandise en het lekkerste eten

Iedereen die gewoon even lekker wil rondstruinen over het evenement kan zijn ogen uitkijken. Denk bijvoorbeeld aan de Asian Market, waar je een gigantisch aanbod kunt ontdekken aan merchandise gericht op de Aziatische popcultuur. Hier kunnen liefhebbers gegarandeerd mooie aanvullingen vinden voor in hun collectie. Van rondstruinen krijg je vanzelf trek in wat lekkers en ook daar is uiteraard weer goed aan gedacht met de Food Market. Hier vind je de allerlekkerste Aziatische gerechten, zoals Indonesische streetfood, Japanse crêpes, taiyaki en zelfs het populaire drankje bubble tea.

Voor wie zelf een hero in de keuken is of wil zijn, zijn er ook workshops om een aantal Aziatische lekkernijen zelf te leren maken. Hier leer je bijvoorbeeld hoe je Matcha chocolade maakt, maar ook hoe je de beste sushi klaarmaakt. Wie zich wil wagen aan een berucht gerecht om klaar te maken, kan een workshop bijwonen om omurice te maken; een Japanse omelet die gemaakt wordt met drie hele eieren en wordt opgerold wordt geserveerd op rijst. Hierbij is de grote uitdaging om ervoor te zorgen dat het zichzelf uitrolt wanneer je het opensnijdt, met de binnenkant van het ei nog vloeibaar.


Er is ontzettend veel te doen rondom gaming en cosplay

Dat gaming en cosplay belangrijke onderdelen zijn van Aziatische popcultuur is geen nieuws. Ook tijdens deze editie van Made in Asia wordt daar dus uitgebreid aandacht aan besteed. Gamers kunnen zichzelf uitdagen tijdens de Dragon Ball Fighterz en Super Smash Bros. Ultimate toernooien. Liever gewoon een lekker potje gamen? Dan is de Free to Play area wat voor jou! Hier kun je met vrienden allerlei leuke games spelen, zoals Super Smash Bros. Ultimate, Tekken en Pokémon Unite.

Cosplayers kunnen ook tijdens deze editie weer meedoen aan de Cosplay Contest op de Main Stage. Hier laat je je beste outfit zien en kruip je zo goed mogelijk in de huid van jouw favoriete character, om hopelijk als grote winnaar een mooie geldprijs mee naar huis te nemen. Cosplayers die liever laagdrempelig hun outfit willen laten zien, kunnen ervoor kiezen om mee te doen aan de Cosplay Catwalk. Hier wordt niet gestreden om prijzen, maar krijg je puur en alleen even jouw minute of fame voor een uitzinnig publiek, no strings attached!

Het onderdeel cosplay wordt tijdens deze editie van Heroes Made in Asia nog extra uitgebreid met de Cosplay Village. Hier kunnen fans hun favoriete cosplayers ontmoeten en ze elke vraag stellen die ze zich kunnen bedenken. Een aantal bekende cosplayers die hier aanwezig zullen zijn, zijn Littytittycosplay, Sammyscosplay en Dobicos.

Reageer