Hands-on: The Crew 2 Closed Bèta

RDJ134 5 juni 2018 om 01:05 uur

Van 31 mei tot en met 4 juni was er voor Ubisofts The Crew 2 een Closed Bèta en kregen wij van Ubisoft toegang om een eerste indruk te krijgen van deze titel die einde deze maand in de winkels te vinden zal zijn voor de pc, PlayStation 4 en de Xbox One. Het hele evenement zit er nu op en is het tijd om terug te kijken of het ook echt leuk is. Aangezien deze arcaderacer niet de enige is op de markt en Onslaught behoorlijk tegenviel, is de kans groot dat mensen niet aan The Crew 2 willen of durven te beginnen. Maar die angst is ongegrond en waarom ga ik je nu vertellen in het onderstaande hands-on artikel.The Crew 2 is een fun arcaderacer die zich in de open wereld van Amerika afspeelt en waarbij je als speler te lucht, te land en in het water moet racen. Hierbij heeft Ubisoft goed gekeken naar de concurrentie van bijvoorbeeld Electronic Arts, want deze titel is een soort van Need for Speed en Forza maar dan weer net even anders. In deze Closed Bèta kiezen we een karakter en begint de introductie waarbij je gelijk kennismaak met het racen met wagens, vliegen en varen met een dikke power boat. Dit wordt op een hele vette manier gedaan want je morphed van het ene voertuig naar het andere, waarbij je omgeving en realiteit à la Inception (2010) om je heen buigt. Dit wordt op een hele hippe en coole manier voorgeschoteld. Als je deze kennismaking hebt doorlopen is het tijd voor het echte werk.

Net als bij de meeste racegames is het de bedoeling dat je jezelf opwerkt van een nobody tot een top dog, en elke discipline en voertuig onder je vingers perfectioneert. Aangezien we in 2018 leven is het verkrijgen van XP omgezet naar het krijgen van socialmedia volgers en moet je er voor zorgen dat steeds meer mensen je volgen en zo unlock je toekomstige elementen. Persoonlijk begon ik met het straatracen, want dat is iets wat ik nog altijd erg leuk vindt om te doen. De eerste races verloor ik echt vaak om simpele redenen en dat was dan omdat ik de shortcuts nog niet kende, want net als met Need for Speed heeft elke track zijn eigen shortcuts om zo een stukje van de baan af te snijden. Ander gegeven was omdat mijn wagen (je krijgt om aan een discipline te beginnen een gratis voertuig) vrij crap was.Dit veranderde toen ik een keer de derde plaats wist te veroveren en ik LOOT kreeg, oftewel upgrades voor mijn wagen die opeens betere grip had en wat meer power. In no-time eindigde ik als tweede en ja hoor, nieuwe loot aka nieuwe upgrades die mijn wagen weer verder verbeterde en toen ik ook de track beter doorkreeg was ik al snel eerste en kreeg ik nog betere spullen. Dit gaat ook op voor de andere voertuigen in het spel, in de top drie eindigen is meer en betere loot die je behoorlijk kan grinden. Uiteraard verdien je ook geld die je weer kan uitgeven aan je voertuigen en je karakter, want deze kan je uiteraard in hippe outfits hijsen.

Nu is The Crew 2 een openwereld racegame en kan je door heel Amerika (in een notendop) naar de bekende grote steden rijden (of fast travelen) om daar racen. Nu speelde ik deze bèta samen met Radical en dat staat altijd garant voor leuke wazige acties, want naast het evenementen in co-op te spelen, gingen we ook op vrije tocht door de open wereld en dat was groter dan we dachten en uiteraard gingen we los met gestoorde acties als bumperkleven, afsnijden, van bergen springen en in het water belanden, oftewel gewoon fun. Iets wat The Crew 2 heel erg lijkt te beloven, ook al hebben we dit in een andere vorm al eens voorbij zien komen. Aan het einde van de rit speel je games om plezier te hebben in je eentje of met je vrienden en dit lijkt nu goed tot zijn recht te komen.Mijn eerste indruk na het spelen van deze bèta is groter dan ik verwachtte. Het eerste deel heb ik een tijdje geleden gespeeld toen deze Game with Gold was voor de Xbox en was niet echt onder de indruk en daar was ik niet de enige in, want het was een beetje netniet-titel die wat leuke gimmicks had en dat was het. Maar dit voorproefje op het aankomende vervolg wist me ondanks de bekende racing clichés best te boeien en eerlijk gezegd vond ik het jammer dat deze bèta was afgelopen omdat er nog veel meer te beleven valt en ik er echt zin in heb. Het is snel, actievol en gaat dieper door de loot en het modificatiesysteem dan je op het eerste gezicht zou verwachten. Bovendien zag het er ook nog eens erg nice uit, en klonk het geluid prima, ondanks enkele kleine problemen hier en daar, maar goed, dit is ook een bèta en geen retailversie.

Hoewel deze titel niet echt op mijn radar stond door het matige eerste deel, heeft dit naderende vervolg weldegelijk mijn volle interesse en hoop ik je er binnenkort in een recensie meer over te vertellen, want er was ook nog een off-road race mode en diverse disciplines, bestaande auto- en motormerken en uiteraard in de volle versie valt er meer te beleven. Deze game is vanaf 29 juni verkrijgbaar voor de 'master race' pc, PlayStation 4 en de Xbox One. The Crew 2 is een titel die je heel erg goed in de gaten moet houden.

Reageer