Review: In the Line of Fire 4K Ultra HD Blu-ray

RDJ134 20 september 2021 om 00:51 uur

Begin jaren negentig verschenen er een hele hoop films over bodyguards en beveiligingexperts in de bioscopen. Denk hierbij aan The Body Guard in 1992 en In the Line of Fire uit 1993 waarin we konden zien hoe niemand minder dan Clint Eastwood de president van Amerika beveiligde en dit was voor toentertijd zeer uniek te noemen aangezien er amper films waren die dit zo goed in beeld bracht. Deze film is nu verkrijgbaar via de bekende streamingdiensten en op fysieke media en daarvan mocht ik de 4K Ultra HD-versie ontvangen en daarvan kan je nu mijn recensie hieronder lezen.Het verhaal van In the Line of Fire is simpel en complex tegelijk, en daarom ga ik de beschrijving ervan gewoon lekker kort houden. We zien in deze film hoe Secret Service-agent Frank Horrigan (Clint Eastwood) verscheurd door schuld is, omdat hij dertig jaar eerder faalde bij de aanslag op John F. Kennedy. Hierdoor raakte hij aan lager wal en werd hij ook een stuk verbitterder omdat zijn vrouw en familie hem hebben verlaten. Dus is het enige wat hij nog heeft zijn werk als agent en zich bezighoudt met het opsporen van onder anderen valsmunters. Als op een dag een undercoveroperatie goed fout gaat, lijkt het er op dat zijn verleden hem wederom lijkt in te halen.

Hij krijgt te maken met een psychopaat die zichzelf Booth (vernoemd naar John Wilkes Booth, die president Abraham Lincoln in 1865 vermoorde) die hem vertelt dat hij de huidige president van Amerika gaat vermoorden en dat hij daar helemaal niks aan kan doen. Dit is het begin van een heel sluw doordacht kat-en-muisspelletje tussen Horrigan en Booth, waarbij de laatstgenoemde hem steeds een stap voor lijkt te zijn en alles en iedereen manipuleert. Dit alles bouwt langzaam op naar een finale waarbij de twee recht tegenover elkaar komen te staan. Maar dat is iets wat je zelf mag gaan kijken of juist waardeert als je al bekend bent met deze film.In the Line of Fire is nog altijd even indrukwekkend en vermakelijk als de eerste keer dat ik deze film bijna dertig jaar geleden zag. Sure, de tand des tijds heeft er wat aan geknaagd en dat is goed te zien met bijvoorbeeld de computers. Maar het kat-en-muis-schaakspel tussen de held en bad guy is heerlijk en daarbij steelt John Malkovich uiteraard de show, want deze man acteert de sterren van de spreekwoordelijke hemel af en doet zelfs Clint fookin' Eastwood in de schaduw van zijn eigen film staan, die overigens ook nog eens goed gevuld was met bekende namen als Rene Russo die een jaar daarvoor doorbrak bij het grote publiek met haar stoere rol in Lethal Weapon 3 en de sciencefiction cultfilm Free Jack.

Het beeld van deze 4K Ultra HD is zoals je verwacht mega en mega scherp, en vallen er een hele hoop details te zien als je daar net als ik een obsessie voor hebt. Maar ook de kleuren zijn zeer goed en aangenaam voor het oog, nergens overgebruik van kleuren. Het oogt scherp en zacht tegelijk en is in mijn mening een hele goede remaster voor kijkers van de huidige tijd. Maar ook het oor wilt natuurlijk wat en daar worden we niet teleurgesteld, want geheel volgens Sony Home Entertainment-traditie hebben we Dolby Atmos en dat maakt mij altijd heel erg blij. De film heeft uiteraard zijn actiemomenten, maar meer dialogen. De grote scènes met publiek plaatsen je als kijker midden in de chaos, en ook een scène in de regen is een oorgasme, want deze klettert alle kanten en zorgt voor een heerlijke audiomix.

Naast de film zijn er ook de volgende extra's op het schijfje te vinden:
  • Audio Commentary: Director Wolfgang Petersen
  • 5 Deleted Scenes
  • The Ultimate Sacrifice
  • Catching the Counterfeiters
  • How'd They Do That?
  • Behind the Scenes with the Secret Service
  • Teaser Trailer

    Al met al leuke bonuscontent die zeker het kijken waard zijn  • Reageer