Review: Venom: Let There Be Carnage (Blu-ray)

RDJ134 26 april 2022 om 01:11 uur

In 2018 verscheen het langverwachte Venom. De film omtrent één van de meest badass villains uit de Marvel-comics en toen bekend werd dat Tom Hardy de rol van Eddie Brock ging spelen waren de verwachtingen extreem hoog. Alleen... viel de film nogal tegen en was zelfs vrij slecht te noemen, iets wat ik ook zei in mijn recensie van de Blu-ray. Maar het was ook weer slecht in de zin van dat het vermakelijk was. Want de gevechten met de Symbiotes waren weer heel erg vermakelijk en maakten een hoop goed. De film deed het redelijk goed in de bioscopen, streamingdiensten en fysieke media, dat een vervolg onvermijdelijk was en deze kwam er in 2021 ook met de naam Venom: Let There Be Carnage. Daar heb ik een recensie-exemplaar op Blu-ray van mogen ontvangen en ga ik je er hieronder alle voor- en nadelen over vertellen.Wie de post-credits scene van Venom heeft gezien, kan zich vast en zeker Woody Harelson als Cletus Kasady herinneren met een hele foute rode pruik op. De echte Marvel-comicfans wisten gelijk dat dit de introductie van Carnage zou zijn en dit is een Symbiote die zijn naam eer aan doet en een echt monster is in de comics die leeft van terreur die zijn host vond in Kasady, die een sociopaat is en dit verbond zorgde voor veel drama en een spoor van dood en verderf.

In Venom: Let There Be Carnage krijgen we te zien hoe Cletus Kasady in 1996 bevriend raakt met Frances Louise Barrison (voor de fans bekend als Shriek en in deze film gespeeld door Naomie Harris, die filmfans kennen uit Skyfall en 28 Days Later) in een weeshuis waar beiden pshycho's zitten en worden opgebroken als Barrison wordt overgeplaatst naar het in de comics beruchte Ravencroft Institute for the Criminally Insane. Een plek waar extreem gevaarlijke villains worden ondergebracht. Dit verscheurt Eddie die haar belooft te komen bevrijden.

Terug in de huidige tijd zien we dat Eddie Brock (Tom Hardy) door de rechercheur Patrick Mulligan (die een verleden heeft met Frances Barrison en wat in de epiloog wordt getoond) wordt benaderd met een verzoek om met Kassady te praten, want deze wilt iets kwijt aan Eddie. Wat volgt is een gesprek waarbij Venom (die ook nog eens perfect kan tekenen... ja, serieus) goed oplet en zo een puzzel weet op te lossen en meerdere slachtoffers van Kassady te vinden en dit doet hem vol in de aandacht zetten en zijn carrière een boost geven.Als Kassady vraagt aan Eddie om bij zijn executie aanwezig te zijn, breekt er een klein handgemeen tussen beiden uit waarbij Eddie in zijn vinger wordt gebeten en bloed terecht komt in Kassady's mond en lichaam. Eenmaal thuis krijgen Eddie en Venom een ‘echtelijke' ruzie over dat de laatstgenoemde meer vrijheid wilt en vooral criminelen op wilt eten. En waarbij Venom breekt en het lichaam van Eddie verlaat en op zoek gaat naar een nieuwe host. Ondertussen vindt de executie plaats van Cletus, die nu ontdekt dat er een Symbiote in hem is gegroeid die de naam Carnage heeft en hem helpt om op een bloederige manier te ontsnappen en samen op zoek te gaan naar zijn geliefde, en daarna wraak op Venom en Eddie te nemen. Wat volgt is een strijd tussen goed, kwaad en puur evil die leiden naar een eerlijk gezegd vermakelijke grande finale gevecht in een kerk en beide voortvluchtigen worden. Dat is de film kort samengevat.

Ok, daar gaan we: de film zelf is een opeenvolging van gebeurtenissen en wat lijkt op korte sketches. Zoals de ruzie tussen Eddie en Venom die hilarisch en triest tegelijk is, waarbij de laatstgenoemde het wederom gemunt heeft op de grote tv van Eddie. Maar ook Venom naar een house party gaat, Eddie die de break-up met zijn ex aan het verwerken is, et cetera. De echte ster van de film is in mijn ogen Woody Harelson, die over de top acteert en totaal gestoord is, terwijl hij de ene oneliner na de andere eruit gooit en hoewel Carnage niet helemaal zijn evil kant laat zien, is deze behoorlijk bad ass en net als in de eerste film steelt het gevecht tussen de Symbiote's de show. Het is behoorlijk intens en is memorabel te noemen. Wat dat betreft voelde het aan als een jaren negentig sciencefictionfilm en daar is dan ook totaal niks mis mee. Maar het is een half-half situatie met matige tot slechte stukjes en hele vette over de top actie en oneliners. Zoals je hier kan zien is er een hoop mis mee en zoals je hier weer kan zien zijn er ook zoveel goede dingen. Maar het belangrijkste is, is dat het fun is.Het beeld van Venom: Let There Be Carnage is zoals je verwacht van deze mediadrager en Sony Home Entertainment van hoge klasse en spatten de kleuren (lees: rood bloed) van je scherm en verschilt het kleurenpalet van donker en rustige kleuren tot scherp en vibrante kleuren. Details van stof, haar en zelfs de structuur van Venom en Carnage hun ‘huid' vielen mij gewoon op. Oftewel op en top beeld voor wat Blu-ray je kan bieden.

Het geluid komt in 5.1 DTS-HD Master Audio, het standaard formaat van alle Sony Home Entertainment-releases. Ook hier is helemaal niks mis mee; de stedelijke scènes geven geluiden van alle kanten om je heen en de actie komt zeer agressief en met een goede diepe bass die je speakers en, in mijn geval, headset (Plantronics RIG HX400 Dolby Atmos) goed laat werken. Wat uiteraard perfect bijdraagt aan een optimale kijkervaring.

Naast de film zijn erop dit schijfje ook onder andere de volgende extra's te vinden:
  • Outakes
  • Deleted Scenes
  • Let There Be...Action
  • Eddie & Venom: The Odd Couple
  • Sick and Twisted Cletus Kasady
  • Concept to Carnage

    Dit is even een kleine greep om geen té lange lijst te maken, maar de extra's zijn zeker een must see na het zien van de film en dat is rond een uur aan footage en kijkje achter de schermen van deze productie.


  • Reageer