Maniac vanaf vandaag verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray

RDJ134 9 juli 2013 om 00:00 uur

De film Maniac staat bij ons van Eigenwereld.nl al een tijdje in de picture, want deze remake van een gelijknamige jaren tachtig slasher flick heeft ook de hele vibe uit die tijd. Hier in zien we hoe ex Hobbit en wannabee hooligan Elijah Wood net als Darth Vader wat mamma issues heeft en daarom meisjes vermoord en een ding heeft met paspoppen. De film ligt vanaf vandaag verkrijgbaar op DVD en wie niet meer in 2001 leeft ook op Blu-ray.


Dvd: Label: Remain in Dark / Artnr.: RID001 / Winkelprijs: 17,95 euro
Blu-ray: Label: Remain in Dark / Artnr.: RID001BD / Winkelprijs: 19,95 euro

Frank werkt als hersteller van vintage mannequins in de winkel die ooit aan zijn moeder toebehoorde. Hij is echter compleet gestoord en gaat op het net op zoek naar vrouwelijke slachtoffers, die hij stalkt, vermoord en scalpeert. Dit alles in de overtuiging dat het de mannequins tot leven zal brengen en de leegte zal vullen die zijn promiscue moeder heeft achtergelaten.

Op een dag ontmoet hij Anna, een kunstenares die gespecialiseerd is in het fotograferen van mannequins, en vormt zich al snel een band door hun gezamenlijke interesse in plastic poppen. Maar dan duiken Frank ‘s migraine aanvallen weer op en lopen de dingen uit de hand.

Franck Khalfoun’s Maniac, een verhaal over een hedendaagse Jack The Ripper dat zich afspeelt in LA, is een reboot van William Lustig’s cultfilm die door velen wordt beschouwd als de huiveringwekkendste slasher ooit gemaakt.

Maniac is een claustrofobische, visueel gedurfde, psychologisch complex en gruwelijke trip over de uitdijende waanvoorstellingen van een moordenaar en zijn slachtoffers.

Cast: Elijah Wood, America Olivo, Nora Arnezeder

DVD details: Verenigde Staten / Frankrijk, 2012, 89 minuten, Engels / Frans DD5.1 / 2.0 (dvd) / DTS-HD master audio 5.1 (bd), 16:9 anamorf, Nederlands ondertiteld

Extra's: Making of, dubbelinterview van Prime met Franck Khalfoun en Alexandre Aja, originele trailer, trailershow



Reageer