Review: Max Payne 3 - Season Pass

Geschreven door Gtamen op 23 februari 2013 om 12:46 uur

Net als L.A. Noire heeft Max Payne 3 een Season Pass. Dit houdt in dat je voor een schappelijk prijsje van €29,99 alle DLC packs in een keer koopt en dan als de DLC packs uitkomen je niet meer hoeft te betalen en natuurlijk geeft de Season Pass je een leuke korting op het voorschieten van het geld. Nu is natuurlijk de vraag of het wel de moeite waard is om deze DLC packs op deze manier te kopen. Dat ga ik je nu vertellen, dankzij Rockstar Games dat zo vriendelijk was om ons een Season Pass te geven zodat wij deze review mogelijk konden maken.Het is allemaal wel leuk zo'n Season Pass, maar wat zit er eigenlijk allemaal in?
Als je de Season Pass koopt dan kan je het volgende, per pack behandeld, allemaal verwachten:

Local Justice PackDe Local Justice uitbreiding heeft al eerder een review gehad van onze grote vriend RDJ134 en die kan je hier lezen. In deze mappack kan je drie nieuwe multiplayer maps spelen, krijg je een nieuwe Assault Rifle: de M4; een nieuwe faction: de SPP; en een nieuwe burst: Light Fingers. Aangezien RDJ134 al een uitgebreide review hierover heeft gedaan lijkt het mij onnodig om hier verder op in te gaan, omdat dit deel van de Season Pass al is gereviewd.Hostile Negotiation Pack

Het leuke aan de Max Payne 3 Season Pass is dat de uitbreidingen steeds beter worden. In de Hostile Negotiation Pack krijgt je het volgende:

Vier nieuwe maps:
Favela Heights: Een map in het midden van de grillige en gore Favela buurt
Club Moderno: Een map in de disco van het singleplayer level
Estadio Do Galatians: Een map in het stadion van het singleplayer level
O Palacio Strip Club: Een map in de stripclub in het midden van de favela's van het singleplayer level

Een nieuwe faction:
Filhos De Ogum: een favelagang

Twee nieuwe wapens:
IA2 Assault Rifle: Een volautomatisch geweer dat erg lekker schiet
M27 Sniper Rifle: Het welbekende wapen voor de Call of Duty 4-speler of sniperfanaat

Een nieuwe burst:
Explosives
- Level 1: Alle lijken zijn geboobytrapt
- Level 2: Explosieve ammo voor 10 seconde
- Level 3: Alle vijanden in de buurt laten hun granaten vallen (waar natuurlijk ook een Trophy/Achievement voor is)

Drie nieuwe items:
Heavy helmet: Geeft je 75% meer bescherming tegen headshots
Bomb Suit: Geeft je bescherming tegen explosieven
Intimidation Mask: Intimideert de vijand, waardoor ze twee keer zo langzaam gaan herladen als je ze aankijkt

Nu denk je, leuk al die rommel, maar is het eigenlijk wel wat? Ja, De IA2 Assault Rifle is mijn nieuwe favoriete Assault Rifle geworden en ik heb mijn M4 weer in de kast gegooid, want de IA2 is een monster van een wapen en als je iemand bent die aan Legend doet dan heb je vanaf het begin al een killer van een wapen in je handen.

De maps zijn erg verfrissend en krijg je geld al waarde. Ze zijn erg gevarieerd en spelen erg lekker weg. Er valt genoeg te zien tijdens het spelen en er is aan alle speelstijlen gedacht. In de favela's kan je makkelijk een hoger plekje opzoeken en je nieuwe Sniper Rifle uitproberen en in de club kan je onder het genot van de muziek van Health door de ramen heen shootdodgen en je vijand neermaaien. Dit zijn maar een paar voorbeelden van de vier gevarieerde maps van de Hostile Negotiation Pack.

Terwijl je in de nieuwe favela map speelt, moet je natuurlijk wel je Spaans schreeuwende gangsters hebben die allerlei onverstaanbare dingen roepen (mits je Spaans kan verstaan dan moet het verstaanbaar voor je zijn) en je nieuwe burst uitprobeert. De nieuwe burst is lachen, want er is niks leuker dan je tegenstander helemaal apeshit te horen gaan als je al hun granaten laat droppen zodat ze moeten rennen voor hun zakgeld.Painfull Memories Pack

De Painful Memories Pack doet de naam ten goede, want alle maps zijn gebaseerd op plekken waar Max Payne zijn zorgen weg drinkt. Een van de beste dingen aan deze pack is dat er een oude vertrouwde locatie van de eerste Max Payne in zit, namelijk het allereerste level van Max Payne 1. Maar dat is niet alles, want in deze pack zit het volgende:

Vier nieuwe maps:
Shoot First: De boot van het singleplayer level waar Max Payne weer eens lekker aan de bar hangt voor wat extra hoofdpijn.
Marty's Bar: Deze map is best bijzonder, omdat er twee verschillende singleplayer levels in zitten.
Roscue Street Subway: Hier komt de nostalgie voor de echte Max Payne-fans naar boven. Dit level is gebaseerd op het allereerste level van Max Payne 1. Dus wees voorbereid op een paar traantjes.
Canal De Panama: Een combinatie van twee singleplayer levels. De boot van de map Shoot First ligt aan land in Panama waar ook het singleplayer level afspeelt. Genoeg plekken om je Sniper Rifle van de vorige pack uit te proberen als je dat nog niet gedaan had.

Nieuwe factions:
De Marcos Aboard: De Marcos krijgen een zomers tintje en de gezichten van vier gelukkige winnaars van een competitie die Rockstar heeft gehouden om jouw hoofd in de game te krijgen. Dus mocht je deze mensen kennen en niet mogen of gewoon jaloers zijn kan je je helemaal uitleven, maar houd het netjes.
United Souls of The People: Dit zijn de echte gekken van de mensheid en Max Payne heeft ze ook “Psychos with a dream” genoemd in de singleplayer dus dat zegt al genoeg, want Max Payne heeft altijd gelijk anders gaat hij apeshit.

Nieuwe wapens:
IMG 5.56 Assault Rifle: Een burst fire assault rifle
UAR-21 Assault Rifle: Een volautomatische assault rifle

Nieuwe burst:
Hangover:
- Level 1: Enemies spawnen met camera blur, 80% health en 75% stamina
- Level 2: Enemies spawnen met camera blur, 60% health en 25% stamina
- Level 3: Enemies spawnen met camera blur, 40% health en 0% stamina

Nieuwe items:
Hip Flask: Een hekel aan sniper rifles? Dan is dit jouw nieuwe item, want als je spawnt krijg je een schild om een shot van een sniper rifle te overleven
Calculator: Elke twee kills telt als één kill
Betting Slip: Verdien geld met kills

Net als de vorige pack is dit weer een stap omhoog qua content. De maps brengen herinneringen naar boven van de eerste Max Payne en zoals de vorige pack spelen de maps weer lekker weg. De wapens in deze pack zijn alleen niet heel erg goed. De IMG 5.56 is een best zwak wapen, omdat het iets te lang duurt voordat je de volgende burst kan afvuren waardoor je snel vuurgevechten verliest. De UAR-21 is een redelijk goed wapen, maar door de hoge fire rate ben je snel door je ammo heen en is het meer een wapen voor op korte afstand. Natuurlijk is dit makkelijk op te lossen door de nodige attachments en items te gebruiken. De nieuwe items en Hangover burst zijn erg nuttig en zijn zeker de moeite waard om een keer te proberen.Deathmatch Made In Heaven Pack

Vijf nieuwe modi:
Dead Man Walking: De eerste co-op mode in Max Payne 3. Speel als Max en Passos en vecht tegen waves van vijanden die steeds sterker worden.
Run & Stun: Een soort van infected gamemode waarbij een speler een stun gun krijgt, een paar flashbangs en een mêlee attack. De match eindigt als er nog maar één iemand over is of als de tijd voorbij is.
Marked Man: Een deathmatch gamemode met een nieuwe draai. Met behulp van het Vendetta-systeem moet je zoveel mogelijk Vendettas halen. Degene die de meeste Vendettas binnenhaalt wint.
Time Attack: Een deathmatch gamemode met een nieuwe draai. Net als Marked Man moet je wat speciaals doen om te winnen. Deze gamemode kan je vergelijken met de Challenge Mode in de Arcade-sectie van Max Payne 3.
Challenge Mode: Speel de singleplayer opnieuw, maar dan met challenges die je moet behalen voordat je verder kan gaan naar het volgende checkpoint.

Vijf nieuwe wapens:
Stun Gun: De naam zegt het al: laat je vijand over de grond kruipen van pijn met dit geinige wapen.
Pepperspray: Het wapen voor de verwijfde mensen onder ons. Lekker iemand zijn ogen eruit branden met dit gemene goedje.
Cattle Prod: Bitchslap je enemies met een elektrische stok en laat ze huilen van de pijn. Jij bent de pimp.
Bouncing Betty: Hardcore Camper? Of gewoon een objective beschermen? Dan is dit jouw nieuwe wapen voor in je grenade slot. Als je er overheen loopt is het al te laat. BOOM! Dood.
Night Stick: Vuisten gebruiken doen alleen echte mannen, daarom is er voor jou een Night Stick om ze helemaal blauw te slaan. Altijd leuk wat zinloos geweld op de vroege morgen.

Vijf nieuwe items:
Anti-sniper Device: Nog een item om je te beschermen tegen snipers. Met dit item zie je waar de snipers vandaan schieten.
Circult Breaker: Geïrriteerd door die pestventjes die alleen maar met hun stun gun rondrennen? Dan is dit item iets voor jou, want dit item beschermt je tegen de elektrische schokken.
FireProof Spray: Bescherm jezelf tegen overbodige vlammen op je lijf.
Ammo Magnet: Pak twee keer zo veel ammo van de grond.
Lucky Poker Chip: 50% kans dat je een wager voor niks krijgt.

Nieuwe burst:
Unstoppable:
- Level 1: 40% minder damage
- Level 2: Meer bodyarmour
- Level 3: Nog meer bodyarmour

Deathmatch Made in Heaven is de beste DLC van Max Payne 3. Hij is erg uitgebreid en zal je heel lang zoet houden. De nieuwe wapens zijn echt leuk om te gebruiken, want wat is er nou leuker dan iemand te zappen en hem te zien huilen op de grond van de pijn? Tuurlijk, het zijn niet de meest nuttige wapens en je zal er niet snel hoge scores mee halen, maar om even een paar potjes te grappen en grollen is het leuk om te gebruiken.

De nieuwe modi is waar dit pack het echt van moet hebben. De Dead Man Walking co-op mode is echt verslavend en kan knap lastig worden als je niet goed met je co-op partner communiceert. De overige modi zijn ook erg leuk om te doen, maar dan komt het probleem om de hoek zetten. Bijna niemand speelt het. Helaas is de Max Payne 3 multiplayer behoorlijk dood en het gaat eerder achteruit dan vooruit qua spelers en dat is echt doodzonde, want het is zo'n vermakelijke multiplayer. Maar goed, als je een groep vrienden hebt met de packs dan komt het vast wel goed. De nieuwe items en burst zijn zoals bij de vorige packs weer erg handig en een goede toevoeging aan de multiplayer van Max Payne 3.

Conclusie

De Max Payne 3 Season Pass is je geld echt heel erg waard en voor de content zal je hem zeker moeten halen, alleen het probleem is dat bijna niemand het spel nog speelt. Dit is heel erg zonde, want dit soort DLC zou er meer moeten zijn voor games. De packs voegen echt wat toe aan de game en als meer mensen het zouden spelen dan zou ik persoonlijk Max Payne 3 wekelijks spelen. Als je een groep vrienden hebt met de packs dan kan je gewoon je gang gaan en alles spelen.

Natuurlijk zijn de maps en modi niet het enige in de packs en heb je ook gewoon de wapens, items en bursts die je gewoon kan gebruiken in de normale multiplayer en die alleen al zijn het geld waard. Plus, de Dead Man Walking gamemode is voor twee spelers, dus daar zal je geen moeite hebben met het vinden van spelers.

De Max Payne 3 Season Pass is een Season Pass die je een hoop waarde geeft aan de kleine drie tientjes die je er aan uitgeeft en daarom krijgt de Max Payne 3 Season Pass van mij een 95.
Onze score 95

Reageer

Artikelinformatie

Recente nieuwsberichten van Max Payne 3 Naar het profiel

Laatste nieuws

Naar het archief