Review: 2 Movie Pack: Fun With Dick and Jane & The Cable Guy

Geschreven door RDJ134 op 25 september 2013 om 21:57 uur

Sony brengt de laatste maanden onder het 2 Movie Pack-label films uit waar twee films van één bepaalde acteur centraal staan. Zo ontving ik pas geleden een box waarin de dvd's van Fun With Dick and Jane (2005) & The Cable Guy (1996) zaten, en in beide flicks speelt niemand minder dan Jim Carry de hoofdrol. Een veelzijdige acteur die vooral doorbrak in de jaren '90 met een aantal cultkomedies als Dumb and Dumber, Ace Ventura Pet Detective en natuurlijk The Mask.Fun With Dick and Jane
Dick (Jim Carrey) en Jane (Téa Leoni) leven samen met hun zoontje de Amerikaanse droom in een kast van een huis, met de duurste spullen. Beiden hebben een goede baan en verdienen lekker. Dick werkt bij Globodyne, waar hij op een dag door zijn baas Jack McCallister (prachtige rol van Alec Baldwin) een promotie en een salarisverhoging krijgt. Wanneer zijn vrouw Jane dit hoort is ze zo blij dat ze gelijk ontslag neemt bij haar eigen werkgever. Alleen is Jack een slick motherfucker die Dick heeft opgezet, want een dag later is hij verantwoordelijk voor het bedrijf dat valt en hij werkloos wordt. Nu hebben beiden geen geld meer en grote schulden die ze niet meer kunnen betalen, maar ondertussen proberen ze nog wel de schijn hoog te houden naar de buren toe, wat soms tot hele grappige situaties leidt.

Beiden kunnen geen werk meer vinden en dan blijft er nog maar één optie over voor het stelletje, namelijk op het criminele pad te gaan. Aangezien beiden totaal onervaren zijn met hun “nieuwe baan” gaat er van alles fout en vooral de vermommingen zijn hilarisch, omdat ze ongelofelijk fout zijn. Uiteraard plannen ze een wraakactie op McCallister en hopen zo nog een grote klapper te maken.

Fun With Dick and Jane mag door mijn beschrijving misschien wel een beetje saai en afgezaagd klinken, maar is dat zeker niet. Want Jim Carrey weet met zijn bekkentrekkerij en lichaamstaal de meest leuke dingen te doen die je of in je broek laat pissen van het lachen of op zijn minst een glimlach op je gezicht weet te toveren. De chemie tussen Carrey en Téa Leoni zit heel erg goed in elkaar, en beiden spelen erg lekker in op elkaar. Hoewel het niet de beste Jim Carrey-film ooit is, kijkt het lekker weg en is bij vlagen hilarisch te noemen, en een leuke diss naar het kapitalisme waar grote bedrijven zoveel mogelijk grijpen en totaal niet denken aan de gevolgen voor de maatschappij en de werknemers bij bedrijven. Het beeld van de dvd is dankzij de upscaling van de Xbox 360 redelijk goed te noemen, al skipte ik de ondertiteling omdat deze te blokkerig overkomt op mijn HDTV.

Verder staan er natuurlijk de nodige extra's op het schijfje, en deze zijn:
 • Bloopers
 • Hoogtepunten van de Persjunket
 • Audiocommentaar van de makers
 • Verwijderde scènes
 • Trailers van andere Sony Home Entertainment-films

  De extra's zijn erg matig. De bloopers zijn best grappig, aangezien Jim Carrey gewoon een lolbroek eerste klas is. De verwijderde scènes zijn aardig om te zien, maar voegen verder ook niks toe aan het verhaal en is het begrijpelijk waarom deze de film zelf nooit hebben gehaald.  The Cable Guy
  The Cable Guy uit 1996 is een Jim Carrey-film die niet zo heel erg bekend is bij het grote publiek, omdat deze net een jaar na Ace Ventura: When Nature Calls kwam en deze laatstgenoemde film was een beetje een tegenvaller en deed het niet zo heel erg goed. In The Cable Guy zien we hoe Steven Kovaks (Matthew Broderick) door zijn vriend Robin (Leslie Mann) uit huis wordt geschopt en nu weer op zichzelf gaat wonen. Hij heeft geen tv dus laat iemand van de kabelmaatschappij langskomen om hem aan te sluiten. Zijn monteur is Chip Douglas (Jim Carrey), en totaal contactgestoord is. Enige wat hij wil is vrienden worden met Steven, en dringt zich op in zijn leven. Wat volgt is een aaneenschakeling van gebeurtenissen die niet altijd even geslaagd of begrijpelijk voor het publiek zijn. Zo praat Chip niet alleen met een spraakgebrek, maar ook aan de lopende band in quotes uit tv-series en films, wat voor geeks als mij weer een leuke triviatrip is.

  Wanneer Steven probeert om Chip af te wimpelen slaat zijn verlangen naar vriendschap om in haat. Waarna hij lijkt te veranderen in een losgeslagen psychopaat die het leven van Steven een ware hel maakt en wat voor ons kijkers soms niet alleen beangstigend is om te zien, maar het levert ook een aantal hele leuke scènes op. Waarbij ik het hardste heb moeten lachen toen Steven en Douglas naar een themarestaurant gaan die als naam Medieval Times heeft. Waar je niet alleen kan eten maar ook kan vechten tegen elkaar en je ziet dat Chip het verschil tussen realiteit en fictie niet gescheiden kan houden.

  Voor mij persoonlijk is The Cable Guy, die ik in de jaren negentig nog in de bioscoop heb gezien, de beste film van de box. Dit komt waarschijnlijk omdat ik als nerd/geek bekend ben met de vele tv- en filmtrivia dat bijna non-stop op je afkomt. Alleen is de structuur van het verhaal een beetje warrig en eigenlijk een aaneenschakeling van losse scènes, en ondanks de vele bekende acteurs best wel redelijk is te pruimen. Maar The Cable Guy zal niet de geschiedenis in gaan als de beste film ooit van Jim Carrey. Het beeld van de dvd is ook hier redelijk goed te noemen dankzij de upscaling van de Xbox 360, het geluid is ook prima en niks op aan te merken. Alleen de extra's, of het gebrek eraan, zijn te triest om op te noemen: de biografie van de acteurs in een statisch menu is een aanfluiting en iets wat we al eerder ook bij de 2 Movie Pack van The Karate Kid voorbij zagen komen.


 • Conclusie

  Jim Carrey is een acteur die ik diep respecteer door zijn veelzijdigheid en ik op zijn best vind in zijn serieuze rollen van films als: The True Man Show, Eternal Sunshine of the Spotless Mind en The Number 23, maar ik ook in een deuk lag met The Mask, elke aflevering van In Living Color, Dumb and Dumber en natuurlijk beide Ace Ventura-films. Daarnaast sloeg hij ook volledig de plank mis met de “familiefilms” als Liar Liar, How the Grinch Stole Christmas en Mr. Poppers Pinguins om er maar een paar te noemen.

  De 2 Movie Pack Fun With Dick and Jane & The Cable Guy is een leuk pakket met twee minder bekende films, waarvan de laatste titel voor elke geek/nerd verplichte kost zou moeten zijn. Bovendien, voor de prijs van tien euro is dit een leuk koopje voor een avondje lachen. Enige nadelen aan deze 2 Movie Packs is de verpakking waarbij ik de discs er letterlijk uit moet trekken en de ondertiteling die door een lagere resolutie voor HDTV's korrelig overkomen. Mijn eindcijfer voor deze box is dan ook 65.
  Onze score 65

  Reageer

  Artikelinformatie

  Recente nieuwsberichten van 2 Movie Pack Naar het profiel

  Laatste nieuws

  Naar het archief