Review: Dragon Ball: Emperor Pilaf Saga en Tournament Saga

Geschreven door Coola op 07 juli 2014 om 19:44 uur

Ja ja, het is weer eens tijd voor een review uit de hand van Le me oftewel Coola. Dit keer is het onderwerp van m'n review de serie waarvan ik een erg grote fan ben, namelijk Dragon Ball. En in deze review worden de eerste en tweede saga van Dragon Ball onder de loep genomen.Voor de meeste mensen is Dragon Ball Z erg bekend. Maar wat sommige mensen soms vergeten of soms zelfs totaal niet weten is dat er nog een serie voor DBZ is en die serie heet gewoonweg Dragon Ball. En over die serie gaan we het de komende combireview over hebben.

Emperor Pilaf Saga
In de eerste saga maken we voor het eerst kennis met Goku. In deze serie is Goku nog maar een kind en maakt hij voor het eerst kennis met Bulma en trouwens ook met de grote wijde wereld. Want Goku is nog nooit verder weg geweest dan de bergen waar hij woont. Hierdoor is Goku erg wereldvreemd en dit levert overigens hilarische momenten op. Zo weet Goku niet het verschil tussen jongens en meisjes en nadat Goku Bulma heeft "geïnspecteerd" weet hij dat wel. Nou ja, weten, hij weet alleen of iemand een jongen of een meisje is door iemands kruis aan te raken. Zoals je al leest: Dragon Ball schuwt seksuele grappen niet. Naaktheid schuwt de serie overigens ook niet, vooral Bulma moet het ontgelden en Goku (dit natuurlijk minder voor ons mannen) is ook vaak in adamskostuum te zien.

Maar anyway, naast seks jokes zit er natuurlijk ook een verhaal in Dragon Ball. In de eerste saga draait het verhaal vooral om Goku en Bulma's zoektocht naar de Dragon Balls (7 magische ballen waarmee je zodra je ze alle 7 hebt gevonden de draak Shenron kan oproepen en een wens kan maken). Een avontuur zoals dit kan natuurlijk niet zonder een villain. Deze rol is in deze saga weggelegd voor Emperor Pilaf en zijn handlangers Mai en Shu. Pilaf wil de Dragon Balls vinden om zo keizer van de wereld te worden. Ook Yamcha heeft in deze saga een kleine villain rol. Dit geldt overigens ook voor zijn pratende kat Puar. Wie ook nog een grote rol heeft in deze saga is Oolong (een pratende varken). Voor de rest zijn er ook nog kleine rollen voor Master Roshi, Turtle (die overigens ook kan praten), ChiChi en haar vader Oxking.

Conclusie Emperor Pilaf Saga
De allereerste saga van Dragon Ball kijkt lekker weg. Het verhaal is redelijk standaard met een paar originele dingen. Maar de uitdieping van de karakters maakt veel goed. De humor is ook heerlijk al moet je wel van sekshumor houden. Mijn eindcijfer is daarom ook een 7,3.Tournament Saga
In de tweede saga gaat Goku trainen onder master Roshi om zo nog sterker te worden dan hij al is. Maar hij is niet de enige die les krijgt van master Roshi, want ook Krillin is van de partij. In het begin zijn Goku en Krillin echte rivalen maar met de tijd worden ze telkens grotere vrienden. Voordat Goku en Krillin aan de lessen mogen begin moeten ze eerste een mooie meid voor Master Roshi vinden (ja, je leest het goed: Roshi is een perverseling maar dat maakt hem wel een van de grappigste personages). Die mooie meid vinden ze in de vorm van Launch, een meid die twee persoonlijkheden heeft. De ene is zwartharig en de andere een blondine (en geloof me, de blonde wil je niet tegen het lijf lopen). Nu ze deze taak voltooid hebben mogen Krillin en Goku de echte oefeningen gaan doen. En ik zeg je nu al dat als de serie zich in Nederland had afgespeeld dan had jeugdzorg er gelijk bovenop gezeten. Want de oefeningen zijn pure (kinder)mishandeling. Zo moeten ze bijvoorbeeld in een meer baantjes zwemmen terwijl er een haai achter hen aan zit. Maar deze trainingen zijn niet voor niks gegeven. Door deze trainingen zijn Krillin en Goku klaargestoomd voor de 21st world martial arts tournament (voor Goku en Krillin natuurlijk hun 1ste tournament).

Bij dit tournament komen de sterkste en beste vechters van de wereld bij elkaar om te strijden voor de titel strongest fighter of the world en 500.000 zeni (zeni is de Euro van Dragon Ball). Maar voor dat het echte tournament begint worden er eerst voorrondes gehouden totdat er nog acht deelnemers overblijven die het echte tournament gaan doen. De voorrondes zijn erg hilarisch omdat Krillin en Goku hun krachten in het begin niet inhouden. Het tournament zelf is erg interessant, zeker als je van martial arts houdt.

Conclusie

De tweede saga van Dragon Ball is erg leuk, al mis ik wel het avontuur van de eerste saga. Wat de saga vooral erg goed maakt zijn de gevechten en de perverse acties van master Roshi. Iets wat de saga ook erg goed doet is de goeie verhouding van humor en actie mixen. Daarom is mijn eindcijfer een 7,1.
Onze score 73

Reageer

Artikelinformatie

Recente nieuwsberichten van Dragon Ball Z: Budokai HD Collection Naar het profiel

Laatste nieuws

Naar het archief