Over ons

Ons ontstaan

Eigenwereld.nl is ontstaan na een brainstormsessie tussen RDJ134 en Radical over hoe een nieuwssite met recensies, previews en andere artikelen zou kunnen bestaan tussen de reeds bestaande websites. Al snel kwamen we tot de conclusie dat een aantal facetten de nieuwe basis zouden gaan vormen van Eigenwereld.nl. Facetten die op de meeste websites nergens te vinden zijn en waarmee we dus toegevoegde waarde willen creëren voor de bezoeker.

Allereerst willen we ons niet vastleggen aan één genre en medium, maar ons juist verbreden naar meerdere genres en media. Dit heeft als voordeel dat je als bezoeker op één website alles kunt vinden omtrent games, films, tv-series, graffiti, urban exploration, muziek, leuke feitjes, interessante video’s, uitspraken en wat al niet meer. Het nadeel dat hieraan kleeft, is dat we niet alle secties zodanig kunnen uitdiepen zoals op een website dat zich richt op één sectie.

Ons aanbod

Hoewel je het dus als een nadeel kunt beschouwen dat we door de verbreding niet al te diep kunnen gaan, zien wij dat toch iets anders. Op de site zul je van alle secties regelmatig content kunnen lezen en alleen datgene wat interessant is om te lezen. Daarnaast hebben we met de ervaren redactie zoveel connecties en bronnen bij elkaar, dat we ook nog eens met content kunnen komen die je simpelweg niet snel op een andere Nederlandse website zult tegenkomen.

Naast ons brede assortiment aan te behandelen onderwerpen, onze kennis en ervaring en de toewijding van de gehele redactie, willen we nog meer bieden. De hedendaagse schrijfcultuur op het gebied van nieuwssites is dat het veelal knip- en plakwerk is. Er verschijnt ergens een nieuwtje, dit wordt aan elkaar geknoopt met een titel en een intro en vervolgens wordt het citaat een beetje neergezet en klaar. Dit is een manier, maar niet onze manier.

Onze benadering

In tegenstelling tot het gemiddelde knip- en plakwerk wat een beetje creatief persoon met talent voor schrijven in vijf minuten in elkaar weet te flansen, zullen wij dieper het internet induiken om met interessante dingen te komen, maar weergeven met een beetje humor en een meer losse manier van berichtgeving om op een eerlijk niveau met de bezoeker te communiceren. Hiermee doelen we op het feit dat we onszelf niet als een select groepje zien dat zich beter voelt dan de rest, maar willen we op gelijke tred komen te staan.

In het kort lees en zie je dus op Eigenwereld.nl zowel nieuwsberichten als artikelen over een variëteit aan onderwerpen op een luchtige manier vertelt door een ervaren, deskundige en toegewijde redactie.