Artikel: EntertainmentTips / 5 - 11 juli

Radical 04 juli 2010 om 12:49 uur

Door de E3 en de vergeten vorige week is er dan toch weer een EntertainmentTips op Eigenwereld.nl. De tijden zo rond de zomer zijn altijd erg rustig dus hebben we goed ons best moeten doen om wat leuke dingen op een rijtje te zetten. Hoe lang we nog door kunnen gaan met deze artikelen voordat alles definitief op zomerreces gaat bekijken we wel per week, maar voor vandaag de EntertainmentTips van de aankomende week in juli.

1: Minidocu over Zoo York (1 juli)
Ondanks dat het op alle fronten erg rustig is (mede dankzij de E3 minder gamenieuws), is er nog altijd ruimte voor anderen om eens met wat dingen te komen. Afgelopen week berichte RDJ134 bijvoorbeeld over de oorsprong van Zoo York. In dat bericht werd de onderstaande video geplaatst waar in ongeveer 8 minuten het ontstaan van het merk wordt besproken. Tegenwoordig is het logo van de kruisende Z en Y iets wat steeds vaker terugkomt en dat is allemaal in de jaren 70 ontstaan en dat is ook goed terug te zien in oude beelden die gebruikt worden. Het decor van de video is de South Bronx en wordt gecombineerd met interviews uit het heden waarin ze uitleggen hoe het merk tot stand is gekomen.2: Crackdown 2 (9 juli)
Het eerste deel stamt alweer uit februari 2007 en was mede dankzij Halo 3 een redelijk succes geworden. Wie de game kocht kreeg namelijk sowieso toegang tot de multiplayer bèta van Halo 3, net zoals Halo 3: ODST daarvoor zorgde bij Halo: Reach. Daarnaast bleek het ook nog eens een goede game te zijn, voornamelijk de co-op in een sandbox game à la Grand Theft Auto was een grote openbaring. Microsoft heeft voor het vervolg een nieuw bedrijf aan het werk gezet, namelijk Ruffian Games. De stad hebben ze hetzelfde gelaten, maar de rest is grondig aangepast. Natuurlijk kun je je krachten nog steeds upgraden en ook het beklimmen van gebouwen kan nog steeds tot aan de top. Voor de rest is er vrij weinig intact gebleven, omdat je niet zozeer meer tegen facties vecht maar ook wazige monsters tegenkomt.3: Unthinkable (8 juli)
De film die aankomende week zal gaan draaien is er eentje met een aantal bekende namen en een positief vooruitzicht een leuke avond te gaan beleven. Het begint al bij de vrij nieuwe director, de heer Gregor Jordan. Hier en daar heeft hij als soort van schnabbel aan series als Numb3rs gewerkt, maar Unthinkable is zijn eerste echte grote productie. Hiervoor heeft hij grote namen als Samuel L. Jackson (Iron Man, Inglourious Bastards, Star Wars), Carrie-Anne Moss (stem in Mass Effect 2, The Matrix-films) en Michael Sheen (Blood Diamond, TRON) aangetrokken. De film zelf draait om een antiterrorismeteam en een geheim agent van het kaliber black ops om een Amerikaanse moslim te ondervragen in de rol van Sheen. Wat volgt is een klopjacht naar drie nucleaire bommen welke volgens inlichtingen door de moslim zijn verstopt in drie grote steden en daarbij worden alle marteltechnieken uit de kast gehaald om antwoorden te krijgen.4: The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans (6 juli)
Hoewel we zo nu en dan wat sceptisch praten over Nicolas Cage, duikt hij als de pruikenman in heel veel verschillende films op. The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans is zo'n film en voor het gemak houden we het maar op The Bad Lieutenant. Hoewel het geen instant classic zal gaan worden, is het toch een vermakelijke film met regelmatig echt absurde taferelen. Al vanaf het begin krijgen we een door Katrina getroffen New Orleans te zien en door de film heen worden er vreemde camerastandpunten gekozen om een aantal onbegrijpbare scènes op de gevoelige plaat vast te leggen. Met een klein rolletje voor Xzibit en een grote rol als corrupte agent voor Cage voel je je bij voorbaat al een beetje ongemakkelijk, maar als je gewoon zo neutraal mogelijk gaat kijken, krijg je een film te zien die het over een andere boeg probeert te gooien en wie wat anders probeert heeft altijd het risico bij zich dat het verkeerd uitpakt en dat is dan ook wat er zo nu en dan gebeurt.5: Trailer van de week: Wu-Tang vs The Golden Phoenix (30 juni)
Wu Tang Clan ain't nothing to fuck with! Dat is de zin waarmee RDJ134 op 30 juni het bericht eindigde over de nieuwste trailer van Wu-Tang vs The Golden Phoenix. De trailer die toen werd geplaatst is helaas offline gehaald, maar dat weerhoud ons er niet van om gewoon een nieuwe bron te zoeken in de vorm van de onderstaande trailer. Je moet echt houden van de Japanse stijl van films maken, want dat wordt op een hele andere manier geïnterpreteerd dan in Europa en Amerika. Ook de vechtstijl kung fu moet je liggen, want dat is de onderliggende basis van de hele film en er wordt dan ook flink wat afgevochten in alleen de trailer al.

Reageer