Artikel: EntertainmentTips / 26-07 - 1-08

Radical 25 juli 2010 om 15:00 uur

Op het moment van schrijven heb ik geen flauw idee hoe het weer is in Nederland en zelf hoop ik te genieten van een mooi vakantiezonnetje. Desondanks heb ik van te voren gekeken naar de releases en volgens de zomertraditie is dat nog een beetje magertjes. Voor wie toch wat vermaak zoekt is er wel het een en ander te vinden, dus lees snel verder.

1: The Road (20 juli)
Met de dvd-release van The Road afgelopen donderdag beginnen we deze week dus met een kijkje naar het verleden, omdat er simpelweg een soort zomerreces gaande is in de entertainmentindustrie. Dat betekent niet dat er niks te beleven is, alleen dat de keus wat magerder is geworden. Desondanks is er met de film The Road weinig mis, omdat het verhaal en de uitwerking prima verzorgd zijn door de redelijk nieuwe regisseur John Hillcoat. Met een redelijk grote onbekendheid rondom de film zijn alleen Viggo Mortensen (The Lord of the Rings) en Robert Duvall (The Godfather) grote namen. De film zelf gaat om een vader en zoon die door verwoest Amerika lopen op weg naar de kust met alleen een wapen en de kleding die ze op dat moment aanhadden. De grote vraag is uiteindelijk wat ze onderweg allemaal tegenkomen en wat hen te wachten staat op de plaats van bestemming.2: Predators (29 juli)
Volgens de traditie van Aliens vs Predators komt na jarenlang te hebben gekeken naar de aliens nu de film over de jagers zelf. Dit brengt een geheel nieuwe invalshoek met zich mee, omdat de thuisbasis van de jagers een groene en prachtige jungle is. Wat de film daarnaast nog interessant maakt is dat er volgens de traditie van de jagers elk jaar mensen van de aarde worden opgepakt door de Mega-Predator en die moeten vervolgens zien te overleven in de thuishaven van de Predators. Dat het geen snelle dood zal worden voor de mensen heeft te maken met het feit dat er door de leider van de Predators gekozen wordt voor de gevaarlijkste individuen en dat mondt uit in een groot actiespektakel op het witte doek van onze bioscoopzalen vanaf aanstaande donderdag.3: Brooklyn's Finest (29 juli)
Wat niet mag ontbreken in een film is een interessant verhaal en dat van Brooklyn's Finest klinkt alvast erg interessant. Er is namelijk sprake van een lastig verhaal waarin drie agenten van verschillende divisies elkaar op een gegeven moment tegenkomen wanneer blijkt dat ze dezelfde misdaad proberen op te lossen. De hoofdpersonen zijn straatagent Eddie (door Richard Gere), undercoveragent Tango (door Don Cheadle) en drugsagent Sal (door Ethan Hawke). Qua grote namen is onze vrolijke vriend Wesley Snipes ook nog een aanwezig als Caz in de film en hij moet worden beschermd door de undercoveragent, terwijl de straatagent een week de tijd heeft om zich te bewijzen voor hij met pensioen kan gaan en dat terwijl de drugsagent onder hoge druk staat vanuit thuis door een zwangere vrouw en kinderen. Oftewel, hectisch en veel korte lontjes.4: The Sorcerer's Apprentice (29 juli)
Een andere bioscooprelease die je kunt gaan kijken is The Sorcerer's Apprentice. Zoals al is opgevallen draait het voornamelijk om de films deze zomer, maar dat is verder niet heel erg. Na de zomer zullen we ook gewoon weer de andere releases behandelen, maar die ontbreken nu gewoonweg. De twee bovengenoemde bioscoopfilms zullen naar alle verwachtingen interessanter zijn, maar als je nog steeds tijd over hebt, dan kan het ook de moeite zijn om onze pruikendrager Nicolas Cage weer eens te bewonderen. Deze keer stapt Cage in de rol van een magiër en daarbij moet hij alles op alles zetten om zijn stad te verdedigen. Dit kan hij echter niet alleen en daarom ziet hij in de door Jay Baruchel gespeelde rol van Dave Stutler de ideale leerling om hem te helpen, waarmee de titel alvast verklaard is.5: ???
Deze week is er geen materiaal te vinden om ons te houden aan vijf tips. Laten we dit maar zien als het gelijktrekken van het gemiddelde, omdat we eerder al eens een uitzondering hebben gemaakt voor een zesde doen we dat nu dus voor geen vijfde tip. Met de vier tips hierboven kun je je hart op als filmliefhebber. De andere liefhebbers zullen het moeten doen met wat ze nog in huis hebben of oudere titels en wellicht leuke titels uit de budgetbak. Gamers kunnen deze tijd goed gebruiken voor het uitspelen van games op de onuitgespeelde stapel en muziekliefhebbers kunnen nog eens gaan genieten van hun klassiekers.

Reageer