Artikel: Nieuwe comics in september

Shamrock 07 september 2010 om 15:25 uur

Comics lezen is soms moeilijk. Waar moet je beginnen als een serie al jaren loopt en hoe kom je er weer in als je er een tijdje uit bent geweest? Had je ook niet veel liever deel 1 van The Walking Dead gekocht toen ie gewoon 4 dollar kostte, in plaats van de 150 dollar die ze er nu voor vragen? Back-issues zijn duur en vooral moeilijk te vinden.

Er is nu een oplossing: Gewoon een nieuwe serie gaan lezen! Maar hoe weet je nu welke serie eraan komt als ie nog niet in de winkel ligt? Eigenwereld gaat je hierbij helpen door voor september een tiental nieuwe series waar wij veel van verwachten op een rijtje te zetten.

MACHETE #0 (IDW)

Deze week gaat de film in première maar wij van Eigenwereld raden je aan om voordat je de film gaat bekijken eerst deze prequel te lezen. De origin van Machete wordt vastgelegd in het verhaal dat door Robert Rodriguez zelf werd geschreven en in plaatjes werd gevangen door tekenaar Stuart Sayger. Na het lezen van dit verhaal, en het kijken van de film kun je meteen op zoek naar de andere delen die door publisher IDW worden uitgegeven!

SEPTEMBER|$3,99


WOLVERINE #1 (Marvel)

Deze maand is er maar een Wolverine boek. De laatste keer dat dat gebeurde was de walkman hip en droeg iedereen en je moeder gekleurde regenboog leggings.
In deze titel mag Logan gaan vechten voor zijn ziel die vastzit in de hel terwijl zijn lichaam op aarde de boel op stelten zet. Dat klinkt cheesy. Tot je hoort dat de beste schrijver van dit moment, Jason Aaron, het script schreef. Dat belooft dus wat!

SEPTEMBER|$3,99


KICK-ASS II: BALLS TO THE WALL #1 (Marvel/Icon)

Als je de film nog niet hebt gezien dan is dit ook niks voor jou. Voor alle anderen die naast de film ook de comic hebben gelezen is er goed nieuws: Mark Millar is terug als schrijver, John Romita Jr als tekenaar en dus is het ouderwets goed allemaal. Een prima moment voor nieuwe lezers om in te stappen!

SEPTEMBER|$3,99


BILLY THE KID'S OLD TIMEY ODDITIES #1 (Dark Horse)

Eric Powell is de schrijver en bedenker van The Goon en heeft nu deze serie uit zijn hoge hoed getoverd. Het heeft alle ingrediënten die ook The Goon tot een succes maakten: een vleugje humor, een donker en mysterieus victoriaans Engels sfeertje en Billy the Kid. Oké, dat laatste had The Goon niet, maar doordat deze nieuwe creatie dat wel heeft kun je je verheugen op genoeg schietgeweld en dronkenmans humor. Ow, had ik al gezegd dat Jack er ook inzit? Welke? Nee niet Bauer... Jack the ripper!

SEPTEMBER|$3,99

INVADERS #1 (Marvel)

Alex ross zorgde voor een revolutie met zijn realistisch geschilderde superhelden in de MARVELS serie. De geboorte van een universum werd met liefde en respect getoond door de ogen van de normale man. Nu is Ross terug en samen met Christos Cage brengt hij de helden uit de golden age van Marvel in de moderne tijd tot leven. Als helden echt waren, dan zegen ze er ZO uit!

SEPTEMBER|$3,99


DEADPOOL PULP #1 (Marvel)

Marvel's Merc with a mouth is een van de minder populaire helden van Marvel. En daarom loopt deze titel het risico het onverwachte succes van dit jaar te worden. Punsher tekenaar Laurence Campbell gaat namelijk de tekeningen voor deze serie voor zijn rekening nemen. Dan nemen we het magere spionnen verhaaltje in een koude oorlog setting graag voor lief! Dit heeft het potentieel om een classic te worden!

SEPTEMBER|$3,99


FREEDOM FIGHTERS #1 (DC Comics)

Comic legendes Jimmy Palmiotty en Justin Gray nemen de freedom fighters onder hun vleugel en dirigeren ze van een mini-serie naar een eigen ongoing serie! Met tekenaars als Trevor Scott en Travis Moore aan boord zullen de avonturen van deze groep helden ons ook visueel blijven boeien. Deze groep vind in ieder geval wel WMD's.

SEPTEMBER|$3,99


WIERD WAR TALES #1 (DC Comics)

Zombies, diepzee monsters en dinosaurussen! DC Comics laat oude helden het strijdtoneel opnieuw betreden en met zulke tegenstanders. Dit is waarom ik als kind ooit comics ben gaan lezen. Een beetje vies, een beetje griezelig en DINOSAURUSSEN!!! OMFG!!!! Een must-read!

SEPTEMBER|$3,99

INCOGNITO: BAD INFLUENCE #1 (Marvel)

Oké, dit is geen echte seriestarter. Het is de opvolger van het briljante Incognito van schrijver Ed Brubaker. Dezelfde Crime-noir sfeer en de zelfde verrassende kijk op het superhelden dom. Meer vertellen is spoilen, dus met deze woorden kan ik alleen maar zeggen: KOPEN!

SEPTEMBER|$3,99


MOUSE GUARD: THE BLACK AXE #1 (ARCHAIA)

Wie het Mouse Guard universum niet kent heeft de afgelopen tijd iets heel speciaals gemist. Dit is verhalen vertellen voor gevorderden en in dit deel gaan we in zes tweemaandelijkse afleveringen de geschiedenis van The Black Axe verder ontdekken. Voor de kenners is er dan genoeg gezegd, voor alle anderen is deze prequel een prima punt om in te stappen!

SEPTEMBER|$3,50

Reageer