Speel dezelfde game op PlayStation Vita en PS3 zonder extra kosten

RDJ134 17 februari 2012 om 04:01 uur

De PlayStation Vita heeft een hele coole optie, namelijk cross platform gaming, dit houd in dat jij met je PSVita game tegen iemand met dezelfde titel op de PlayStation 3 kan spelen en je DLC of beste tijden etc etc tussen de handheld en de console kan uitwisselen. Even leek het ere op dat de gamers dan dubbel moesten gaan betalen, maar door wat behoorlijke negatieve publiciteit heeft Sony er voor gekozen een aantal titels een beetje te matsen. Hoe alles in zijn werk gaat kan je in het onderstaande persbericht lezen.


Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) kondigt aan dat MotorStorm® RC, Hustle Kings, Top Darts, WipEout® HD plus HD Fury-DLC voor WipEout® 2048 en Capcoms Ultimate Marvel vs. Capcom® 3 DLC vanaf 22 februari 2012 verkrijgbaar zijn in de PlayStation®Store. Het vernieuwende aan deze titels is dat je één game koopt die je zowel op je PlayStation®3 (PS3â„¢) als op je PlayStation®Vita (PS Vita) speelt.

Als je deze titels al had voor je PS3-systeem, dan kun je nu dezelfde content gratis downloaden naar je PS Vita-systeem en omgekeerd. Je hoeft dus niet twee keer voor dezelfde content te betalen, wat aangeeft hoe belangrijk de relatie tussen PS3 en PS Vita is.

Cross platform
Maar de hechte band van de PS3 en de PS Vita bestaat uit meer dan dezelfde games op beide systemen voor één prijs. Motorstorm RC, Hustle Kings Top Darts en WipEout HD plus HD Fury-DLC voor WipEout 2048 maken allemaal gebruik van Cross-platform spelen, zodat je met iedereen kunt samenspelen, ongeacht het systeem dat je gebruikt.

De PS Vita ligt vanaf 22 februari 2012 in de winkel en biedt blockbuster games in combinatie met sociale functionaliteit en Augmented Reality, waarmee je games tot leven komen.

Reageer